آشنایی با دوره توسعه دهنده سیستم های مدیریت محتوا با Wordpress فنی و حرفه ای

آشنایی با دوره توسعه دهنده‌ سیستم‌های مدیریت

وردپرس یکی از جدیدترین و به روزترین سیستم‌های مدیریت محتوا در دنیای تکنولوژی و ارتباطات محسوب می‌شود. در محیط وردپرس، بدون نیاز به برنامه‌نویسی، امکان ایجاد سایت‌های پیشرفته با قابلیت‌های جدید وجود دارد. در واقع با استفاده از سیستم وردپرس امکان ایجاد وبلاگ یا سایت برای همه کاربران وجود دارد. امروزه با افزایش روز افزون نیاز سایت‌ها به تولید محتوا، استفاده از برنامه‌هایی مانند وردپرس بیشتر شده است.
از این رو در این مقاله به معرفی دوره توسعه‌دهنده سیستم‌های مدیریت محتوا با وردپرس سازمان فنی و حرفه‌ای پرداخته شده است. بنابراین اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید این مطالب را تا پایان دنبال نمایید.

wordpress چیست؟

سیستم وردپرس نوعی سیستم مدیریت محتوایی است که به شکل ابزاری سودمند در اختیار کاربران قرار گرفته است. در این برنامه محتوای سایت‌ها بدون نیاز به کدنویسی به طور کامل مدیریت شده و بارگذاری می‌شوند. در سیستم مدیریت محتوایی وردپرس، یکی از ویژگی‌های اساسی سیستم وردپرس این است که کسانی هم که وبمستر نیستند و اطلاعاتی از کدنویسی ندارند می‌توانند سایت مورد نظر خود را با استفاده از آن، ایجاد کنند.

دانلود سوالات توسعه دهنده وردپرس

منظور از سیستم مدیریت محتوا چیست؟

منظور از سیستم مدیریت محتوا در واقع همان محیط سیستم و نرم افزاری مدیریتی است که صاحبان سایت‌های مختلف در آنجا تولید محتوا انجام می‌دهند. از نظر سیستمی، سایت‌ها جهت مدیریت به دو بخش تقسیم می‌شوند. نوعی از سایت‌ها به صورت استاتیک یا همان ایستا هستند و نوع دوم نیز سایت‌های پویا یا داینامیک نامیده می‌شوند. زبان مورد استفاده در سایت‌های استاتیک CSS و HTML است و از هزینه کمتری در مقایسه با سایت‌های پویا برخوردار هستند. طوری که به‌ منظور قرارگیری تصاویر با زبان HTML در این سایت‌ها، باید از کد img src استفاده کرد.

تاریخچه ایجاد برنامه wordpress

اولین نسخه از وردپرس در سال 2003 به طور رایگان منتشر شد و در اختیار کاربران قرار گرفت. طراحان و سازندگان اصلی این سیستم Matt Mullenweg و Mike Little بودند. پایه‌های برنامه‌نویسی سیستم وردپرس بر اساس PHP قرار گرفت تا برنامه‌نویسان به آسانی بتوانند امکانات و قابلیت‌های جدیدی را بر روی آن پیاده کنند. این برنامه به صورت Open Source یا به عبارت فارسی همان منبع باز است. طوری که با برنامه‌نویسی و ایجاد تغییر در کدها، می‌توان قالب‌ها و امکانات ویژه‌ای را بر روی آن‌ها پیاده کرد. بنابراین، همه کاربران قادر خواهند بود حتی بدون داشتن دانش کدنویسی و برنامه‌نویسی، وب‌سایتی را با استفاده از این سیستم راه‌اندازی کنند.

امکان ایجاد چه نوع سایت‌هایی توسط وردپرس وجود دارد؟

در ابتدای پیدایش سیستم وردپرس تنها امکان ایجاد و راه‌اندازي وبلاگ‌های ساده و ابتدایی وجود داشت اما به مرور زمان با پیشرفت در امکانات و قابلیت‌های این سیستم، سایت‌های بزرگ و مهم نیز توسط این سیستم راه‌اندازی شد. طوری که امروزه با توسعه تم‌ها و پلاگین‌های موجود در سیستم وردپرس، امکان ایجاد هر نوع سایتی برای کاربران وجود خواهد داشت. به این صورت که برای ایجاد سایت‌های کاری و تجاری مهم نیز از وردپرس استفاده می‌شود. اکثر سایت‌های پربازدید یا همان رتبه پایین اکسا، همگی بر پایه وردپرس راه‌اندازی شده‌اند. در زیر به برخی از مهم‌ترین ‌سایت‌های قابل راه‌اندازی با وردپرس اشاره خواهد شد.
● انواع وب‌سایت‌های کاری و تجاری
● وب‌سایت‌های ویژه انجمن‌، گردهمایی و همایش‌ها
● وب‌سایت‌های مخصوص شبکه‌های اجتماعی
● انواع وبلاگ‌های شخصی و عمومی
● سایت‌های ویژه فروشگاه‌های اینترنتی
● وب‌سایت‌های مخصوص عضویت، کاریابی و …
● وب‌سایت‌های ایجاد شده برای ارائه نمونه کار

طرز کار با وردپرس

این برنامه دارای پایگاه داده MYSQL است که بیشتر جهت بهینه شدن سایت،‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا برای بهینه‌سازی سایت بهتر است که سیستم‌های Cms آماده، به کار برده نشود. با وجود آنکه همواره موتورهای جستجوگر، Cms ها را کاملا می‌شناسند اما برای طراحی بهتر و پیشرفته‌تر سایت از پایگاه داده MYSQL استفاده خواهد شد. به طور کلی برای طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت‌ها با سرعت بالاتر از این Cms ها استفاده نمی‌کنند.

طراحی سایت با وردپرس

امروزه با پیشرفت و توسعه در سیستم‌های مدیریتی، طراحی سایت و وبلاگ بسیار آسان و سریع انجام می‌شود. طراحی سایت با استفاده از وردپرس در قالب‌ها و پوسته‌های مختلفی صورت می‌گیرد. در واقع با استفاده از این سیستم بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی، کاربران می‌توانند سایت خود را راه‌اندازی کنند. در سیستم ورد پرس همچنین امکان شخصی سازی وب سايت‌ها برای کاربرانی که دانش برنامه‌نویسی و کدنویسی دارند، امکان‌پذیر است.

دانلود سوالات گروه فناوری اطلاعات

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا

استفاده از سیستم مدیریت محتوا علاوه بر اینکه باعث سهولت در ایجاد سایت‌ها و وبلاگ‌ها می‌شود، از مزایای دیگری نیز برخوردار است. در زیر برخی از مهم‌ترین مزایای سیستم وردپرس را بیان می‌کنیم.
● رایگان و اپن سورس بودن استفاده از سیستم (هزینه‌های ‌پرداختی مربوط به افزودن امکاناتی مانند پلاگین‌ها روی سایت است.)
● سهولت استفاده از سیستم، بدون داشتن مهارت و اطلاعات کدنویسی
● امکان سفارش سازی وب‌سایت‌ مورد نظر
● صرفه‌جویی در هزینه و زمان
● قابلیت دسترسی در تمامی سطوح کاربری
● زیباسازی، قابلیت توسعه و تکامل وب‌سایت مورد نظر
● برخورداری از جعبه ابزار قدرتمند و فعال
● قابلیت انعطاف‌پذیری بالا به دلیل open source بودن سیستم
آیا امکان مدیریت سایت بدون استفاده از پنل مدیریت محتوا وجود دارد؟
کاربران وب‌سایت‌ها می‌توانند با آموزش و فراگیری دوره سیستم مدیریت محتوا، اقدام به ساخت سایت‌های قدرتمند بدون پنل مدیریت محتوا، کنند. منابعی مانند میهن وردپرس که به صورت فارسی طراحی شده‌اند، در زمینه سیستم مدیریت محتوا بسیار تاثیرگذار هستند.
برای ایجاد تغییر در این‌گونه سایت‌ها، حتما باید به طراح وب مراجعه کرد. این موضوع علاوه‌ بر اینکه زمان زیادی را صرف می‌کند باعث اعمال هزینه اضافی نیز می‌شود. این عملیات توسط نرم‌افزارهایی از جمله Adobe Dreamweaver یا Frontpage امکان‌پذیر است. در دوره‌های گذشته، استفاده از چنین نرم‌افزارهایی برای یک مدیر شرکت یا پروژه، کار جالبی محسوب نمی‌شد. ازاین‌رو سیستم‌های مدیریت محتوا جایگزین چنین نرم‌افزارهایی شدند و پا به عرصه وب‌سایت‌ و وبلاگ‌ها گذاشتند.

میزان امنیت سیستم وردپرس

همواره یکی از نگرانی‌های کاربران سیستم مدیریت محتوایی وردپرس، امنیت محتواهای سایت‌های اختصاصی خود، بوده است. در واقع چگونگی امنیت و کارآمدی این سیستم در گرو افزونه‌ها و راهکارهای اساسی جهت بالا بردن امنیت سیستم است. به طور کلی امنیت وردپرس نسبت به دیگر سیستم‌های مدیریتی موجود، بیشتر است اما به طور قطع نمی‌توان اظهار کرد که دارای امنیت صد در صد است.‌ زیرا هکرها همیشه به دنبال راهکارهای جدید و قوی برای هک و بلاک وب‌سایت‌های معتبر و قدرتمند هستند.
گاهی اوقات صاحبان سایت‌های معتبر و تجاری برای اینکه هزینه اضافی متحمل نشوند، هاست‌های پرقدرتی را تهیه نمی‌کنند، ازاین‌رو، این‌گونه افراد در ادامه کار خود ممکن است با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو شوند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت، امنیت برنامه یا سیستم وردپرس تا حدودی نسبی است و هیچ‌گاه به طور صد در صد نمی‌توان امنیت آن را تضمین کرد.

راهنمای ثبت نام آزمون فنی و حرفه ای

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی دوره توسعه‌دهنده سیستم مدیریت محتوای وردپرس تحت نظارت سازمان فنی و حرفه‌ای پرداخته شد. همان‌طور که در بالا گفته شد این سیستم مدیریتی متشکل از بخش‌ها و اجزای مختلفی است که هر کدام از آن‌ها به منظور خاصی ایجاد شده‌اند. در این مقاله همچنین یاد گرفتید که امکان طراحی و راه‌اندازی سایت‌ها و وبلاگ‌ها در سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود دارد. در برنامه وردپرس به تولید محتوا در سایت‌های مختلف پرداخته می‌شود. تولید محتوا در وردپرس نیازی به برنامه‌نویسی ندارد و همه کاربران با آموزش دیدن در دوره توسعه مدیریت محتوایی wordpress می‌توانند این کار را انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button