آشنایی با دوره طراح گرافیک رایانه ای سازمان فنی و حرفه ای

طراح گرافیک رایانه‌ای یکی از زیرشاخه‌های، رشته‌ی هنر و علوم کامپیوتر محسوب می‌شود که از ادغام این دو رشته تشکیل شده است. گرافیک رایانه‌ای کاربرد زیادی در صنایع مختلف فیلم‌سازی و انیمیشن سازی دارد. یک کاربر طراح گرافیک رایانه‌ای باید آموزش‌های لازم را ببیند تا بتواند از عهده‌ی تمامی کارهای مرتبط با طراحی و گرافیک برآید. به همین‌ منظور سازمان فنی و حرفه‌ای اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی تحت عنوان طراح گرافیک رایانه‌ای کرده است.
این دوره زیر نظر اساتید مجرب و حرفه‌ای در زمینه‌ی گرافیک و طراحی برگزار می‌شود. تمامی علاقه‌مندان به این رشته می‌توانند به صورت رایگان در کلاس‌های آموزشی دوره مذکور شرکت کنند. برای آشنایی بیشتر با این دوره، کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و نحوه‌ی ثبت‌نام در دوره، توصیه می‌شود مطالب ارائه شده در این مقاله را دنبال نمایید.

منظور از طراح گرافیک رایانه‌ای چیست؟

به طور کلی گرافیک به دو نوع سنتی و رایانه‌ای تقسيم‌بندی می‌شود. نگاشتار رایانه‌ای یا همان گرافیک رایانه‌ای نوعی داده تصويری است که توسط نرم‌افزارهای کامپیوتری ایجاد می‌شود. یکی از نرم‌افزارهای رایج مورد استفاده در گرافیک رایانه‌ای فتوشاپ است. اصطلاح گرافیک رایانه‌ای اولین بار توسط دو طراح یا گرافیست به نام‌های Verne Hudson و William Fetter از شرکت بوئینگ مطرح شد.
گرافیک رایانه‌ای در تعامل و شناخت بهتر کامپیوتر‌ها تاثیر زیادی گذاشته و همچنین تفسیر داده‌های کامپیوتری را راحت‌تر کرده است. به طور کلی گرافیک رایانه‌ای برای توصیف هرچه بهتر داده‌های غیر متن و آهنگ کامپیوتری مانند انواع عکس و فیلم به کار می‌رود. از کاربردهای آن می‌توان به صنایع مختلف تلویزیون، روزنامه‌ها، تحقیقات پزشکی، گزارش‌های هواشناسی، بنرهای تبلیغاتی، تولید انیمیشن یا برنامه‌های ساخت پویانمایی دو بعدی یا سه بعدی اشاره کرد.
امروزه بسیاری از رسانه‌ها بر مبنای گرافیک رایانه‌ای طراحی و تولید می‌شوند. در واقع می‌توان گفت گرافیک رایانه‌ای تحول بزرگی در صنعت انیمیشن، بازی‌های رایانه‌ای و فیلم‌ها ایجاد کرده است.

دوره طراح گرافیک رایانه‌ای سازمان فنی و حرفه‌ای

دوره طراح گرافیک رایانه‌ای سازمان فنی و حرفه‌ای با هدف پرورش نیروهای متخصص و حرفه‌ای در زمینه‌ی طراحی و گرافیک تصاویر و فیلم‌ها با استفاده از کامپیوتر و تکنولوژی‌های جدید ایجاد شده است. کلاس‌های آموزشی این دوره به صورت کاملا مهارتی و کاربردی با حضور مربیان توانمند و کارشناس در حوزه‌ی طراح گرافیک رایانه‌ای تشکیل می‌شود. تمامی کسانی که علاقه‌مند به رشته‌ی طراحی و گرافیک هستند می‌توانند به صورت رایگان در این دوره شرکت کنند. طول این دوره آموزشی در حدود 200 ساعت است که 50 ساعت از آن به آموزش مباحث نظری و 150 ساعت باقیمانده مربوط به آموزش مهارت‌های عملی دوره است.
در پایان دوره همچنین از کارآموزان آزمون مهارت‌سنجی گرفته خواهد شد و به کسانی که موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی شوند گواهی دوره کاربر گرافیک رایانه‌ای اعطا می‌شود. 25 درصد از کل نمره آزمون به سرفصل‌های تئوری و نظری دوره اختصاص یافته است و از 75 درصد باقیمانده، 10 درصد به اخلاق حرفه‌ای کارآموزان در طول دوره و 65 درصد نیز برای سنجش مهارت‌های کاربردی و عملی کارآموزان در نظر گرفته شده است.

شرایط و نحوه‌ی ثبت‌نام

برای شرکت در دوره طراح گرافیک رایانه‌ای قبل از هر چیزی، علاقه و انگیزه هنری لازم است. طراحان گرافیکی که در این راه از خود ابتکار و خلاقیت داشته باشند به طور قطع موفق‌تر و بهتر عمل خواهند کرد.
به طور کلی هنرجویان برای شرکت در این دوره آموزشی، ابتدا باید شرایط عمومی و ضوابط پذیرش در آن را مطالعه کرده سپس برای ثبت‌نام اقدام نمایند. از مهم‌ترین شرایط ویژه کاربران طراح گرافیک رایانه‌ای جهت شرکت در کلاس‌های آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
● دارای گواهی پایان دوره تحصیلی راهنمایی یا متوسطه اول
● برخورداری از سلامت جسمانی متناسب با نوع شغل موردنظر
● برخورداری از سلامت روانی و ذهنی کامل
● دارای حداقل سن 15 سال تمام ‌(در شرایط استثنا نوجوانان در رده سنی 12 تا 15 سال نیز در صورت کسب رضایت نامه کتبی از والدین پذیرفته خواهند شد.)
● دارای پیش زمینه مهارتی در کارور عمومی رایانه شخصی یا دانش کلی در مورد مفاهیم کاربردی کامپیوتر
توجه: کسانی که می‌خواهند مباحث دوره طراح گرافیک رایانه‌ای را به شکل بهتری درک کنند، بهتر است دوره ICDL 1 و 2 را نیز گذرانده باشند.

سرفصل‌های آموزشی دوره طراح گرافیک رایانه‌ای

کاربران طراح گرافیک رایانه‌ای در این دوره آموزشی، اصول پایه‌ای و کاربردی در اجرای گرافیک رایانه‌ای را فرا خواهند گرفت. از مهم‌ترین سرفصل‌های آموزشی این دوره می‌توان موارد زیر را برشمرد:
● آشنایی با ابزارهای کاربردی در حوزه گرافیک رایانه‌ای
● شناخت کامل تمام الگوریتم‌های هندسی و طبقه‌بندی آن‌ها
● آشنایی با انواع طراحی سه بعدی
● چگونگی ایجاد مقدمات برای پروژه های بازی رایانه‌ای
● یادگیری اجرای یک پروژه از صفر تا صد با استفاده از ابزارهای ویژه گرافیک رایانه‌ای
● آشنایی با تکنیک‌های حرفه‌ای و کاربردی در حوزه طراحی گرافیک رایانه‌ای

مهارت‌های دوره طراح گرافیک رایانه‌ای

در دوره طراح گرافیک رایانه‌ای، کارآموزان توانایی‌ها و مهارت‌های لازم را برای انجام عناوین شغلی مرتبط با گرافیک رایانه‌ای به دست خواهند آورد. از جمله‌ی این مهارت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
● توانایی در استفاده از ابزار موثر در کار
● مهارت در ترسیم و تشخیص نقطه
● توانایی در تشخیص و ترسیم خطوط به طور دقیق و علمی
● مهارت در تشخیص و ترسیم گونه‌های سطح و حجم در طراحی
● مهارت در تشخیص و همچنین ترسیم انواع بافت
● مهارت در تشخیص و ترسیم تاریک و روشن فضای ترسیم و طراحی
● مهارت در تشخیص و ترسیم ریتم و تعادل در طرح گرافیکی
● توانایی در اجرای رنگ‌ها با استفاده از ساخت های حجم، سطح و خط
● مهارت در تشخیص و ترسیم پرسپکتیو طرح
● مهارت در رعایت تناسبات در طراحی اشکال هندسی و ارگانیک
● توانایی ایجاد کمپوزیسیون در ایجاد یک اثر گرافیکی
● توانایی ویرایش و ترسیم انواع طرح و نقش با استفاده از نرم‌افزار‌های ویرایشگر
● توانایی کار با انواع فیلترها و ماسک‌ها
● توانایی ایجاد لایه‌ها‌ی مختلف در طراحی و ویرایش تصاویر
● تنظیم اسناد و صفحات گرافیکی
● ایجاد تغییر در حالت‌های نمایش صفحه

ابزار و تجهیزات لازم برای اجرای کار گرافیک رایانه‌ای

یک کاربر طراح گرافیک رایانه‌ای برای اجرای کارهای خود نیاز به یک سری وسایل و تجهیزات دارد. از جمله مهم‌ترین ابزار ویژه گرافیک رایانه‌ای می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
میز کامپیوتر، صندلی گردان، دیتا پروژکتور، پرده دیتا پروژکتور، کامپیوتر با تمام لوازم جانبی، کابل سیار پنج راه، اسکنر، چاپگر لیزری و رنگی، cd نرم‌افزار مربوطه، دیسک فلاپی و cd خام، کاغذ A4، پوستر و اسلایدهای آموزشی

عناوین شغلی و مشاغل مرتبط با طراح گرافیک رایانه‌ای

طراح گرافیک رایانه‌ای با مشاغل مختلفی در ارتباط تنگاتنگ است از جمله این‌ مشاغل می‌توان به مدیر طراحی، طراح رسانه‌های گرافیکی و چند رسانه‌ای، مهندس تجزیه و تحلیل اشاره کرد.
طراحان گرافیک رایانه‌ای با توجه به توانایی و مهارت‌هایی که دارند می‌توانند در عناوین شغلی مرتبط با گرافیک و رایانه مشغول به کار شوند.‌ برخی از این مشاغل عبارتند از:
● اشتغال در مراکز تبلیغات اسلامی و همچنین بخش‌های تبلیغات خصوصی
● ارائه خدمات آموزشی به کارکنان یک بخش خصوصی
● فعالیت در دفاتر روزنامه و مجله به عنوان گرافیست
● انجام سفارشات هنری به صورت کاملا شخصی
● فعالیت در آتلیه‌های عکاسی و فیلمبرداری جهت عملیات میکس، ویرایش و فتوشاپ عکس‌ها و فیلم‌ها
● ساخت تیزرهای تبلیغاتی برای شرکت‌های تبلیغاتی
● ساخت جلوه‌های ویژه هنری در مراسم‌های مختلف مذهبی و …

جمع‌بندی

دوره‌ی طراح گرافیک رایانه‌ای، یکی از دوره‌های پرطرفدار در فنی و حرفه‌ای است. این رشته دارای کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف مانند انیمیشن سازی، ساخت برنامه‌های پویانمایی دو بعدی، سه بعدی در سازمان صدا و سیما، وزارت ارشاد، چاپخانه‌ها و … است. بنابراین هر کس بتواند در این حوزه به طور تخصصی فعالیت کند، درآمد خوبی کسب خواهد کرد.‌ یک کاربر طراح گرافیک رایانه‌ای باید کلیه دانش و مهارت‌های ویژه گرافیک رایانه‌ای را کسب کند تا بتواند در حیطه مشاغل مرتبط به فعالیت بپردازد.‌ این آموزش‌ها از طریق شرکت در دوره کاربر طراح گرافیک رایانه‌ای به دست می‌آید.‌ ثبت‌نام در دوره مذکور برای همه‌ی کاربران رایگان است و تنها هزینه‌‌ای که از داوطلبان اخذ می‌شود بابت شرکت در آزمون مهارتی پایان دوره است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا