تلفن: ۰۴۱۴۲۲۷۳۷۸۱
تلفن: ۰۹۲۱۶۴۲۶۳۸۴

دانلود رایگان مقاله انگلیسی حیوانات منبع بیماری زای مسمومیت غذایی: یک بررسی – الزویر ۲۰۱۸

عنوان فارسی: حیوانات منبع بیماری زای مسمومیت غذایی: یک بررسی
عنوان انگلیسی: Animals as sources of food-borne pathogens: A review
تعداد صفحات مقاله انگلیسی : 26 تعداد صفحات ترجمه فارسی : ترجمه نشده
سال انتشار : 2018 نشریه : الزویر - Elsevier
فرمت مقاله انگلیسی : PDF کد محصول : E8486
محتوای فایل : PDF حجم فایل : Kb 500
رشته های مرتبط با این مقاله: بیوتکنولوژی، زیست شناسی، پزشکی
گرایش های مرتبط با این مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی، علوم تغذیه
مجله: مجله تغذیه حیوانات - Animal Nutrition Journal
دانشگاه: Departamento de Microbiología e Inmunología - Facultad de Ciencias Biológicas - Universidad Autónoma de Nuevo León - Mexico
کلمات کلیدی: غذای حیوانات؛ پاتوژن مواد غذایی؛ بیماری مشترک بین حیوان و انسان، Enteropathogens
برای سفارش ترجمه این مقاله با کیفیت عالی و در کوتاه ترین زمان ممکن توسط مترجمین مجرب سایت ایران عرضه؛ روی دکمه سبز رنگ کلیک نمایید.
چکیده

Abstract

Food-producing animals are the major reservoirs for many foodborne pathogens such as Campylobacter species, non-Typhi serotypes of Salmonella enterica, Shiga toxin producing strains of Escherichia coli, and Listeria monocytogenes. The zoonotic potential of foodborne pathogens and their ability to produce toxins causing diseases or even death are sufficient to recognize the seriousness of the situation. This manuscript reviews the evidence that links animals as vehicles of the foodborne pathogens Salmonella, Campylobacter, Shiga toxigenic E. coli, and L. monocytogenes, their impact, and their current status. We conclude that these pathogenic bacteria will continue causing outbreaks and deaths throughout the world, because no effective interventions have eliminated them from animals and food.

نتیجه گیری

7. Conclusion

We conclude that the pathogenic bacteria described here will continue causing outbreaks and deaths throughout the world, because no effective interventions have eliminated them from animals and food. Further research is imperative to develop effective strategies against these bacteria, and these strategies can be a combination of practices and technologies that already exist or that are being developed.