دانلود رایگان مقاله انگلیسی حیوانات منبع بیماری زای مسمومیت غذایی: یک بررسی – الزویر ۲۰۱۸
عنوان فارسی: | حیوانات منبع بیماری زای مسمومیت غذایی: یک بررسی |
عنوان انگلیسی: | Animals as sources of food-borne pathogens: A review |
تعداد صفحات مقاله انگلیسی : 26 | تعداد صفحات ترجمه فارسی : ترجمه نشده |
سال انتشار : 2018 | نشریه : الزویر - Elsevier |
فرمت مقاله انگلیسی : PDF | کد محصول : E8486 |
محتوای فایل : PDF | حجم فایل : Kb 500 |
رشته های مرتبط با این مقاله: بیوتکنولوژی، زیست شناسی، پزشکی |
گرایش های مرتبط با این مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی، علوم تغذیه |
مجله: مجله تغذیه حیوانات - Animal Nutrition Journal |
دانشگاه: Departamento de Microbiología e Inmunología - Facultad de Ciencias Biológicas - Universidad Autónoma de Nuevo León - Mexico |
کلمات کلیدی: غذای حیوانات؛ پاتوژن مواد غذایی؛ بیماری مشترک بین حیوان و انسان، Enteropathogens |
Abstract
Food-producing animals are the major reservoirs for many foodborne pathogens such as Campylobacter species, non-Typhi serotypes of Salmonella enterica, Shiga toxin producing strains of Escherichia coli, and Listeria monocytogenes. The zoonotic potential of foodborne pathogens and their ability to produce toxins causing diseases or even death are sufficient to recognize the seriousness of the situation. This manuscript reviews the evidence that links animals as vehicles of the foodborne pathogens Salmonella, Campylobacter, Shiga toxigenic E. coli, and L. monocytogenes, their impact, and their current status. We conclude that these pathogenic bacteria will continue causing outbreaks and deaths throughout the world, because no effective interventions have eliminated them from animals and food.
7. Conclusion
We conclude that the pathogenic bacteria described here will continue causing outbreaks and deaths throughout the world, because no effective interventions have eliminated them from animals and food. Further research is imperative to develop effective strategies against these bacteria, and these strategies can be a combination of practices and technologies that already exist or that are being developed.