ترجمه مقاله شیوع و عوامل خطر کم خونی در کودکان – نشریه الزویر

عنوان فارسی: | شیوع و عوامل خطر کم خونی در کودکان |
عنوان انگلیسی: | Prevalence and risk factors of anemia in children |
تعداد صفحات مقاله انگلیسی : 8 | تعداد صفحات ترجمه فارسی : 13 |
سال انتشار : 2016 | نشریه : الزویر - Elsevier |
فرمت مقاله انگلیسی : PDF | فرمت ترجمه مقاله : ورد تایپ شده |
نوع مقاله : ISI | نوع نگارش : مقالات پژوهشی (تحقیقاتی) |
پایگاه : اسکوپوس | کد محصول : 9592 |
محتوای فایل : zip | حجم فایل : 817.50Kb |
رشته های مرتبط با این مقاله: پزشکی |
گرایش های مرتبط با این مقاله: علوم تغذیه، آسیب شناسی پزشکی، بهداشت عمومی و پزشکی کودکان |
مجله: مجله كودكان - Jornal de Pediatria |
دانشگاه: برنامه کارشناسی ارشد در زمینه غذا و تغذیه، گروه علوم بهداشتی، دانشگاه فدرال دپارتانا (UFPR)، برزیل |
کلمات کلیدی: کم خونی، عوامل خطر، تغذیه نوزادان، آهن |
وضعیت ترجمه عناوین تصاویر و جداول: ترجمه شده است ✓ |
وضعیت ترجمه متون داخل تصاویر و جداول: ترجمه نشده است ☓ |
وضعیت ترجمه منابع داخل متن: درج نشده است ☓ |
doi یا شناسه دیجیتال: https://doi.org/10.1016/j.jped.2015.09.007 |
چکیده
مقدمه
مواد و روش ها
نتایج
بحث
Abstract
Objective To identify the prevalence and factors associated with anemia in children attending Municipal Early Childhood Education Day Care Center (Centros Municipais de Educação Infantil [CMEI]) nurseries in Colombo-PR.
Methods Analytical, cross-sectional study with a representative sample of 334 children obtained by stratified cluster sampling, with random selection of 26 nurseries. Data collection was conducted through interviews with parents, assessment of iron intake by direct food weighing, and hemoglobin measurement using the finger-stick test. Bivariate association tests were performed followed by multiple logistic regression adjustment.
Results The prevalence of anemia was 34.7%. Factors associated with anemia were: maternal age younger than 28 years old (p = 0.03), male children (p = 0.02), children younger than 24 months (p = 0.01), and children who did not consume iron food sources (meat + beans + dark green leafy vegetables) (p = 0.02). There was no association between anemia and iron food intake in CMEI. However, iron intake was well below the recommended levels according to the National Education Development Fund resolution, higher prevalence of anemia was observed in children whose intake of iron, heme iron, and nonheme iron was below the median.
Conclusions In terms of public health, the prevalence of anemia is characterized as a moderate problem in the studied population and demonstrates the need for coordination of interdisciplinary actions for its reduction in CMEI nurseries.
چکیده
هدف: به منظور شناسایی شیوع و بررسی عوامل خطر مرتبط با کم خونی در کودکانی که در شیرخوارگاههای مراکز مراقبت روزانه ی آموزش دوران اولیه ی کودکی شهر (Centros Municipais de Educa¸cão Infantil [CMEI]) در کلمبو حضور داشتند.
روش ها: مطالعه ی تحلیلی، مقطعی بر روی نمونه ای متشکل از 334 کودکی که با روش نمونه گیری خوشهای طبقه بندی شده با انتخاب تصادفی از 26 شیرخوارگاه بدست آمده بود؛ انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه با والدین، ارزیابی مصرف آهن از طریق توزین مستقیم آهن غذا و اندازه گیری هموگلوبین با استفاده از آزمون finger-stick انجام شد. آزمون های همبستگی دو متغیره بعد از تنظیم رگرسیون لجستیک چندگانه انجام شدند.
نتایج: شیوع 34.7% کم خونی بود. عوامل دخیل در بروز کم خونی عبارت بودند از: سن کمتر از 28 سال مادر (p=0.03)، کودکان پسر (p=0.02)، کودکان زیر 24 ماه (p=0.01) و کودکانی که مواد غذایی حاوی آهن مصرف نکرده بودند (گوشت، حبوبات، سبزیجات سبز تیره برگدار (p=0.02). هیچ ارتباطی بین کم-خونی و جذب آهن غذا در CMEI وجود نداشت. با این حال، مصرف آهن به میزان قابل توجهی پایین تر از سطوح توصیه شده بر اساس قطعنامه بودجه توسعه ی آموزش ملی بود؛ شیوع بالاتر کم خونی در کودکانی که مصرف آهن، آهن هِم و آهن غیر هِم در آنها کمتر از حد متوسط بود؛ مشاهده شد.
نتیجه گیری: در زمینه ی سلامت عمومی، شیوع کم خونی به عنوان یک مشکل متوسط در جمعیت مورد مطالعه تشخیص داده شده و نیاز به هماهنگی اقدامات بین رشته ای را برای کاهش کم خونی در شیرخوارگاههای CMEI منعکس می کند.