آشنایی با دوره طراح کفش سازمان فنی و حرفه ای

حتما تا به حال جمله معروف پا قلب دوم آدم است را شنیده‌‌اید. این عبارت به این دلیل گفته شده است که همواره در هنگام انتخاب و خرید کفش استاندارد و مناسب پا، باید دقت لازم را کرد. یک کفش مناسب توسط طراح حرفه‌ای و متخصص در این زمینه تولید می‌شود. یک طراح کفش باید با استفاده از دانش‌های ویژه حوزه‌ی طراحی کفش، از خود ایده و سبک‌های نو ایجاد کند تا بتواند در صنعت طراحی کفش موفق شود.
هنر طراحی کفش، مورد علاقه بسیاری از جوانان جویای کار است. علاقه‌مندان برای فعالیت در رشته‌ی طراحی کفش باید آموزش‌های لازم را ببینند تا دانش و مهارت های کافی را در حوزه طراحی کفش به دست آورند. به همین‌ منظور سازمان فنی و حرفه‌ای اقدام به برگزاری دوره طراح کفش کرده است. از این‌رو ما در این‌ مقاله به بررسی این دوره، ویژگی‌ها، شرایط و نحوه ثبت‌نام در آن پرداخته‌ایم.

منظور از طراحی کفش چیست؟

یک جفت کفش قبل از این‌که تولید شود باید ابتدا طراحی شده سپس به مرحله ساخت برسد.‌ به طور کلی منظور از طراحی کفش، تهیه‌ی الگویی بر اساس الگوی صحیح پزشکی، شرایط منطقه‌ای برای پای افراد از جمله زنان،‌ مردان و بچه‌ها است.
طراحان کفش علاوه بر این که باید در این زمینه از دانش‌های ویژه برخوردار باشند همچنین باید خوش سلیقه، خلاق و دارای ایده باشند.‌ زیرا مشتریان در خرید کفش، علاوه بر کیفیت، به ظاهر و زیبایی کفش نیز اهمیت می‌دهند. نکته‌ی قابل توجه بعدی این‌که در طراحی کفش ابتدا باید اسکیس یا همان طرح اولیه ایجاد شود سپس متریال یا همان مواد مورد نیاز برای تولید طرح مورد نظر انتخاب شده و در نهایت‌ طرح وارد مرحله تولید شود. بنابراین برای طراحی کفش باید کلیه مراحل را به صورت قدم به قدم و با رعایت دقت انجام داد.

آشنایی با حرفه طراحی کفش

طراحی کفش جزء مشاغلی است که در گروه صنایع دستی و ترسیمی قرار می‌گیرد. در سازمان فنی و حرفه‌ای برای این شغل، از لحاظ وظایف و مراحل کاری یک سری استانداردها تعریف شده است که به ترتیب عبارتند از:
● طراحی قالب کفش یا قالب چرم
● انتخاب چرم‌ مناسب با مدل کفش
● استفاده از ابزار و تجهیزات مناسب کار
● ایجاد طرح مناسب برای کفش‌های مردانه، زنانه، بچه‌گانه، ورزشی، مجلسی و …
طراحان کفش معمولا با مشاغلی مانند دوزندگان کفش و همچنین کلیه‌ی دست اندرکاران چرم دوز در ارتباط هستند.

معرفی دوره طراحی کفش

حرفه طراحی کفش جزء زیر شاخه‌های رشته طراحی و مد است که امروزه این نوع رشته‌ها از بازار کار خوبی در سراسر دنیا برخوردار هستند. زیرا تمامی کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولید کفش به طراح نیاز دارند. کارآموزان در این رشته در صورت دارا بودن سرمایه کافی، خود نیز می‌توانند اقدام به تاسیس کارگاه تولید کفش نمایند. کسانی که می‌خواهند در این زمینه به شهرت و برند خاصی دست پیدا کنند باید در دوره‌های تخصصی آموزش طراحی کفش در آموزشگاه‌های ‌آزاد شرکت کنند.‌
دوره طراحی کفش سازمان فنی و حرفه‌ای جزء دوره‌های کاربردی و مهارتی است. این دوره به صورت حضوری و کاملا رایگان زیر نظر اساتید مجرب و متخصص در زمینه طراحی کفش برگزار می‌شود. در دوره نامبرده کلیه نکات و اصول اولیه در مورد طراحی کفش به شرکت‌کنندگان آموزش داده می‌شود. بخشی از مباحث آموزشی دوره به صورت تئوری و بیش از نیمی دیگر شامل مهارت‌های عملی است.
در پایان دوره همچنین از کارآموزان آزمون تئوری و عملی گرفته می‌شود و به کسانی که موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی شوند، مدرک‌ معتبر فنی و حرفه‌ای اعطا خواهد شد. برای بالا بردن درصد قبولی در این آزمون، داوطلبان می‌توانند فایل pdf نمونه سوالات آزمون‌های فنی و حرفه‌ای در ادوار گذشته را از سایت ایران عرضه دانلود نمایند.

هدف از تشکیل دوره طراحی کفش

بیشتر مخاطبان این دوره را دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های هنر مانند طراحی صنعتی، گرافیک و … تشکیل می‌دهند. به طور کلی تمامی هنرجویان و طراحان علاقه‌مند به حوزه تولیدات کفش و چرم می‌توانند در این دوره‌های آموزشی شرکت کنند. در واقع هدف اصلی از ایجاد این دوره، ایجاد اشتغال و کارآفرینی در بین جوانان جویای کار است. در پایان دوره تمامی کارآموزان به شناخت کافی در مورد تولید و طراحی کفش و همچنین شیوه بازاریابی آن خواهند رسید.

شرایط و نحوه ثبت‌‌نام در دوره طراحی کفش

داوطلبان برای شرکت در این دوره نیاز به هیچ‌گونه پیش زمینه مهارتی ندارند زیرا آموزشات ارائه شده در دوره مذکور صفر تا صد مباحث مرتبط با طراحی کفش را شامل می‌شود. تنها شرط لازم برای داوطلبان این است که دارای قوه‌ی ابتکار و خلاقیت خوبی باشند. برای شرکت در دوره طراحی کفش نیز مانند سایر دوره‌های آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای، یک سری شرایط عمومی ویژه هنرآموزان لحاظ شده است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
● برخورداری از سلامت جسمانی و روانی کامل
● دارای حداقل سن 15 سال تمام
● دارای مدرک سیکل یا گواهی پایان دوره متوسطه اول
● نداشتن هیچ‌گونه سوء پیشینه کیفری و‌ جزائی

سرفصل‌های آموزشی دوره طراحی کفش

کارآموزان در دوره طراحی کفش با دانش و مهارت‌های ویژه‌ای آشنا می‌شوند. از جمله سرفصل‌های آموزشی دوره طراحی کفش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
● شناخت آناتومی و نسبت‌ بین قسمت‌های مختلف بدن
● چگونگی طراحی آناتومی دست و پا
● یادگیری طراحی از روی مدل‌های مختلف
● آشنایی با انواع کفش‌های طبی، کتانی، مجلسی، کلاسیک و …
● آموزش طراحی کالکشن شخصی کفش
● یادگیری استفاده از متریال مختلف در کفش‌های مدل زنانه و مردانه
● آشنایی با انواع رنگ‌بندی، ست‌بندی و هارمونی در رنگ‌‌های به کار رفته در کفش
● تصویرسازی از روی مدل
● شناخت انواع مختلف سبک‌‌های کفش
● آشنایی کامل با اجزای به کار رفته در تولید یک کفش

چگونه طراح کفش موفقی شویم؟

در دوره طراحی کفش، کارآموزان مطالبی را در مورد تاریخچه طراحی کفش فرا خواهند گرفت.‌ زیرا با بررسی و مطالعه تاریخچه طراحی کفش، مطالب و نکته‌های بسیاری می‌توان به دست آورد.‌ کارآموزان دوره طراحی کفش همچنین در مورد طراحی پرسپکتیو نیز آموزش‌هایی را خواهند دید. یک طراح کفش موفق همواره باید در مورد تکنیک‌های دوخت انواع کفش، اطلاعات مفیدی به دست آورد.‌ شناخت انواع متریال و نیز تجهیزات و ابزار ویژه چرم‌دوزی در طراحی کفش‌های چرم بسیار مهم است. چگونگی برش و همچنین فرم الگوی کفش در یک طراحی اصولی و دقیق باید مدنظر قرار بگیرد.‌
بعد از آن که کارآموزان در دوره طراحی کفش، آموزش‌های لازم را فرا گرفتند، حال نوبت به آن می‌رسد که وارد بازار کار شوند و مهارت‌های خود را محک بزنند. در سال‌های اخیر با پیشرفت فناوری و تکنولوژی در حوزه‌ی طراحی کفش، این رشته بسیار گسترده شده است. بنابراین کارآموزان با خیال راحت می‌توانند به این بازار وارد شوند و درآمد عالی کسب کنند.

جمع بندی

طراحی کفش جزء دوره‌های پرطرفدار در سازمان فنی و حرفه‌ای است. همان‌طور که در بالا گفته شد، دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و سایر افراد علاقه‌مند به حوزه طراحی کفش، در صورت واجد شرایط بودن، می‌توانند به صورت رایگان در این دوره‌ها شرکت کنند.‌ در طول دوره مذکور، آموزش‌های تئوری و عملی لازم در خصوص طراحی و تولید انواع کفش‌های کتانی، مجلسی، کلاسیک، چرم صنعتی و … به شرکت‌کنندگان آموزش داده می‌شود. در پایان دوره همچنین از شرکت‌کنندگان آزمونی گرفته می‌شود و به کسانی که موفق به کسب نمره‌ی قبولی شوند، مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای اعطا خواهد شد.‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button