آشنایی با دوره فن ورز شبکه هوایی سازمان فنی و حرفه ای

برق یکی از رشته‌های فنی تحت آموزش در سازمان فنی و حرفه‌ای است. کسانی که می‌خواهند به طور تخصصی در این رشته فعالیت کنند لازم است در دوره‌های آموزشی تحت نظر سازمان فنی و حرفه‌ای شرکت کنند. دوره آموزشی فن ورز شبکه هوایی برق نیز یکی از زیر شاخه‌های رشته برق بوده که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.
آشنایی با این دوره برای شرکت کنندگان امری مفید و ضروری است. به همین‌ منظور در این مقاله به بررسی جزئیات و شرایط شرکت در این دوره پرداخته شده است. از این‌رو کسانی که می‌خواهند در این دوره آموزشی شرکت کنند توصیه می‌شود مطالب ما را تا انتها مطالعه کنند.

دوره فن ورز شبکه هوایی برق

دوره آموزشی شبکه هوایی برق، شامل 43 ساعت نظری و 96 ساعت عملی است که در مجموع، کلاس‌ها 139 ساعت می‌شود. شرکت در این دوره برای کارشناسان شاغل در اداره برق می‌تواند بسیار مفید باشد. کسانی که می‌خواهند در این حوزه فعالیت کنند می‌توانند در دوره‌های آموزشی فن ورز شبکه هوایی برق ثبت نام کرده و از آموزش‌های ارائه شده توسط اساتید مجرب و حرفه‌ای این دوره، نهایت استفاده را ببرند. کارآموزان دوره فن ورز شبکه هوایی برق می‌توانند بعد از پایان دوره، در دوره‌های مهارتی زیر شاخه‌های دیگر مرتبط با برق نیز شرکت کنند.

شرایط و ضوابط شرکت در دوره فن ورز شبکه هوایی برق

برای شرکت در دوره‌ آموزشی فن ورز شبکه هوایی برق،‌ حداقل میزان تحصیلات برای متقاضیان، دیپلم یا در موارد خاص، سیکل است. از شرایط لازم دیگر برای شرکت در این دوره، برخورداری متقاضیان از سلامت جسمانی و روانی کامل است، زیرا این شغل بسیار حساس و مخاطره‌آمیز است. شرایط سنی برای شرکت در این دوره آموزشی، پانزده سال تمام است. اما در برخی از آموزشگاه‌ها با کسب رضایت کتبی از والدین، نوجوانان 12 تا 15 سال نیز می‌توانند در این دوره شرکت کنند. شرکت در دوره فن ورز شبکه هوایی برق، نیاز به هیچ گونه پیش زمینه مهارتی و تجربی ندارد ولی در عین حال، کسانی که دارای دیپلم فنی برق هستند، مطالب آموزشی ارائه شده را خیلی راحت‌تر و بهتر فرا می‌گیرند.

مهارت‌های فن ورز شبکه برق هوایی

کارها و عملیات یک فن ورز برق در زمینه سیستم خطوط و شبکه‌های برق رسانی به مکان‌های مختلف است. یک فن ورز برق، فعالیت‌هایی در زمینه‌‌های خواندن نقشه‌ برق در مناطق مختلف، پژوهش و تحقیق در رابطه با پلان‌ و‌ پروفیل‌های مسیر واقع در خطوط شبکه‌های هوایی برق را بر عهده دارد.‌ از فعالیت‌های دیگر فن ورز شبکه برق هوایی می‌توان به نصب و راه‌اندازی تجهیزات و ادوات خطوط هوایی برق رسانی، نصب و متصل کردن شبکه‌های هوایی بر روی ستون‌ها، اتصال ترانسفورماتور‌های پستی در شبکه‌های هوایی، انجام کارهای تاسیساتی شبکه‌های هوایی برق، تنظیمات خطوط و شبکه‌های برق رسان اشاره کرد.‌

اهداف تشکیل دوره آموزش فن ورز شبکه برق هوایی

دوره فن ورز شبکه هوایی برق با اهداف اجرای شیوه‌نامه‌ها و نیز رعایت نکات و استانداردهای ایمنی در سیستم‌های توزیع برق ویژه شاغلان و پیمانکاران برقکار ایجاد شده است. این دوره‌ها در مراکز آموزشی تحت قرارداد با سازمان فنی و حرفه‌ای در کشور تشکیل می‌شود.
در واقع این مراکز، به منظور افزایش بهبود عملکرد کارکنان نیروگاه‌ها و ادارات برق و نیز کاهش حوادث و خطرات ناشی از کار، اقدام به برگزاری این دوره‌های آموزشی می‌کنند. خوشبختانه امروزه با بهره‌گیری از پتانسیل بالای نیروهای انسانی متخصص و حرفه‌ای در مراکز توزیع برق، وقوع این حوادث کاهش چشم‌گیری داشته است. در این مراکز آموزشی، مهارت‌های تخصصی و ویژه با اهداف افزایش کارائی و تجربه کارکنان در شبکه‌های هوایی برق به کاربران آموزش داده می‌شود.

دانلود سوالات گروه برق

کارائی فن ورز حرفه شبکه هوایی برق

همان‌طور که می‌دانید برق یکی از انرژی‌های پرکاربرد و اساسی در زندگی بشر امروزی بوده که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع از تبدیل انرژی برق به سایر انرژی‌ها، می‌توان در جهت رشد و شکوفایی این انرژی بهره برد.‌ انرژی الکتریکی، مکانیکی، صوتی و … نمونه‌هایی از تبدیل انرژی برق هستند که در صنایع خودروسازی، لوازم الکتریکی و … کاربرد دارند. این حرفه در شکل تخصصی و صنعتی خود، پایه و اساس پروژه‌های علمی و محرک‌های اقتصادی را تشکیل می‌دهد.

مزایای دوره فن ورز شبکه برق هوایی

کاربران در این دوره علاوه بر اینکه مهارت‌های لازم را در زمینه شبکه هوایی برق به دست می‌آورند،‌ می‌توانند در آزمون ادواری برگزار شده زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای شرکت کنند و در صورت قبولی در آزمون موفق به اخذ مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای شوند. با اخذ این مدرک می‌توان در اداره برق و نیروگاه‌های مرکز تولید برق به عنوان کاربر شبکه هوایی برق مشغول به کار شد. از مزایای دیگر گواهینامه فن ورز شبکه هوایی برق می‌توان به قوانین جایگزین و نیز در نظر گرفتن این دوره به عنوان سابقه کاری در هنگام کاریابی و شروع به کار، اشاره کرد.

آینده شغلی و بازار کار فن ورز شبکه برق هوایی

با توجه به پیشرفت فن‌آوری و تکنولوژی در صنعت، خوشبختانه فن ورزان شبکه‌های هوایی برق از بازار کار خوبی در ایران و به خصوص کشورهای صنعتی برخوردار هستند. متقاضیان بعد از اخذ گواهینامه سیستم‌های هوایی برق، می‌توانند اقدام به ثبت شرکت پیمانکاری کنند و از طریق عقد قرارداد با کلیه ادارات و مراکز توزیع برق،‌ همکاری نمایند.
کسانی که در این‌گونه مراکز کار می‌کنند دارای حقوق و مزایای عالی نیز هستند. یک فن ورز برق‌کار همچنین می‌تواند در کلیه امور مربوط به روشنائی معابر، تعمیرات و بازرسی کنتورهای برق منازل، کارشناس وسایل برقی، نصب و تعویض کنتورهای برق، حوادث غیر مترقبه ناشی از برق و تاسیسات مشغول به کار شود.

راهنمای ثبت نام آزمون فنی و حرفه ای

جمع بندی

فن ورز شبکه هوایی برق، یکی از زیر شاخه‌های رشته برق بوده که بسیار پرکاربرد است. همان طور که در بالا اشاره شد در این دوره به آموزش‌هایی در خصوص نصب خطوط و سیستم‌های شبکه‌های برق هوایی، ترانسفورماتور‌ها، خواندن نقشه دقیق پلان‌ها و پروفیل‌های مسیر خطوط هوایی برق و … پرداخته می‌شود. متقاضیان بعد از اتمام دوره، با شرکت در آزمون تئوری و عملی و نیز قبولی در آزمون، موفق به اخذ مدرک فنی و حرفه‌ای فن ورز شبکه هوایی برق خواهند شد. کاربران بعد از اخذ مدرک، می‌توانند جهت ثبت شرکت تاسیساتی جهت سیستم‌های خطوط هوایی برق و … اقدام کنند. در حال حاضر این رشته در کشورمان از بازار کار خوبی برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا