ترجمه مقاله استخراج روغن دانه کنجد با استفاده از co2 فوق بحرانی و مدلسازی ریاضی – نشریه الزویر

عنوان فارسی: | استخراج روغن دانه کنجد با استفاده از co2 فوق بحرانی و مدلسازی ریاضی |
عنوان انگلیسی: | Extraction of sesame seed oil using supercritical CO2 and mathematical modeling |
تعداد صفحات مقاله انگلیسی : 7 | تعداد صفحات ترجمه فارسی : 18 (1 صفحه رفرنس انگلیسی) |
سال انتشار : 2010 | نشریه : الزویر - Elsevier |
فرمت مقاله انگلیسی : pdf | فرمت ترجمه مقاله : pdf و ورد تایپ شده با قابلیت ویرایش |
فونت ترجمه مقاله : بی نازنین | سایز ترجمه مقاله : 14 |
نوع مقاله : ISI | نوع نگارش : مقالات پژوهشی (تحقیقاتی) |
پایگاه : اسکوپوس | نوع ارائه مقاله : ژورنال |
ایمپکت فاکتور(IF) مجله : 4.027 در سال 2019 | شاخص H_index مجله : 156 در سال 2020 |
شاخص SJR مجله : 1.277 در سال 2019 | شناسه ISSN مجله : 0260-8774 |
شاخص Q یا Quartile (چارک) : Q1 در سال 2019 | کد محصول : 10306 |
محتوای فایل : zip | حجم فایل : 1.24Mb |
رشته و گرایش های مرتبط با این مقاله: صنایع غذایی و شیمی، فناوری مواد غذایی، علوم مواد غذایی، شیمی تجزیه |
مجله: مجله مهندسی غذا - Journal of Food Engineering |
دانشگاه: دانشگاه آنکارا، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی شیمی، ترکیه |
کلمات کلیدی: روغن کنجد، استخراج سیال فوق بحرانی، مدل انقباض هسته، مدل هسته شکسته و سالم |
کلمات کلیدی انگلیسی: Sesame oil - Supercritical fluid extraction - Shrinking core model - Broken and intact core model |
وضعیت ترجمه عناوین تصاویر و جداول: ترجمه شده است ✓ |
وضعیت ترجمه متون داخل تصاویر و جداول: ترجمه شده است ✓ |
وضعیت ترجمه منابع داخل متن: ترجمه شده است ✓ |
وضعیت فرمولها و محاسبات در فایل ترجمه: به صورت عکس، درج شده است ✓ |
ضمیمه: ندارد |
بیس: نیست ☓ |
مدل مفهومی: ندارد ☓ |
پرسشنامه: ندارد ☓ |
متغیر: ندارد ☓ |
رفرنس: دارای رفرنس در داخل متن و انتهای مقاله |
رفرنس در ترجمه: در داخل متن و انتهای مقاله درج شده است |
doi یا شناسه دیجیتال: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2009.10.030 |
چکیده
1. مقدمه
2. آزمایشی
2.1 مواد
2.2. سیستم استخراج سیال فوق بحرانی و روند آزمایشی
2.3. تجزیه و تحلیل اسید چرب در روغن کنجد
3. توصیف مدلهای ریاضی
3.1. مدل انقباض هسته
3.2. مدل سلول شکسته و سالم
4. نتایج و بحث
4.1. استخراج سیال فوق بحرانی
4.2. تجزیه و تحلیل روغن کنجد استخراج شده
4.3. نتایج مدلها و بحث
Abstract
In this work, extraction of sesame oil from sesame seeds using supercritical CO2 was carried out. The effect of operating parameters such as pressure, temperature, and supercritical CO2 flow rate and particle size on extraction yield were investigated. An increase in the pressure and the supercritical CO2 flow rate improved the extraction yield and also shortened the extraction time. The extraction yield increased as the particle size decreased depending on decreasing intraparticle diffusion resistance. The maximum extraction yield obtained was about 85% (relative to Soxhlet extraction by hexane) at 50 °C, 350 bar, 2 mL CO2/min, 300–600 μm of particle size. Some extraction curves were modeled with two mathematical approaches as shrinking core model and broken and intact core model. The evaluation of model parameters showed that shrinking core model, however, is better than broken and intact cell model.
چکیده
در این مقاله، استخراج روغن کنجد از دانههای کنجد با استفاده از co2 فوق بحرانی انجام شد. اثر پارامترهای عملیاتی نظیر فشار، دما، و نرخ جریان co2 فوق بحرانی و اندازه ذرات در بازده استخراج مورد بررسی قرار داده شد. افزایش در فشار و نرخ جریان co2 فوق بحرانی ، موجب بهبود بازده استخراج شد و زمان آن را نیز کوتاهتر کرد. بازده استخراج در زمانیکه اندازه ذرات بسته به کاهش مقاومت انتشار درون دانهای کاهش پیدا کردند، افزایش یافت. ماکسیموم بازده استخراج ( نسبت به استخراج سوکسله با هگزان) در 50 °C ، 350 بار، 2 میلی متر از co2/دقیقه ، 300–600 μmاز اندازه ذرات ، حدود 85% بود. برخی از منحنیهای استخراج با دو رویکرد ریاضی تحت عنوان مدل انقباض هسته و مدل شکسته و سالم مدلسازی شدند. ارزیابی پارامترهای مدل نشان داد که مدل انقباض هسته از مدل هسته شکسته و سالم بهتر است.