آشنایی با دوره آشپزی غذاهای فوری سازمان فنی و حرفه ای

آشپزی جزو شغل‌های پردرآمد است که بازار کار خوبی نیز دارد. از این‌رو عده زیادی مایل به کار و فعالیت در این زمینه هستند. سازمان فنی و حرفه‌ای یکی از نهادهایی است که دوره‌های آموزشی در حوزه آشپزی غذاهای فوری را برگزار می‌کند.‌ در این دوره کلیه مهارت و تخصص‌های لازم در خصوص آشپزی غذاهای فست فودی به هنرجویان آموزش داده می‌شود. از آن‌جا که در فست فودها و کافی شاپ‌ها نیاز به نیروی کار جهت آشپز غذاهای فوری بسیار است. بنابراین ما تصمیم داریم در مقاله پیش‌رو در مورد این دوره، ویژگی‌ها و مزایای آن توضیحاتی برای شما عزیزان ارائه دهیم.

منظور از آشپز غذاهای فوری چیست؟

آشپز غذاهای فوری کسی است که بتواند از عهده تهیه انواع غذاهای فوری و فست فودی برآید.‌ منظور از غذای فوری، غذایی است که خیلی سریع طبخ و آماده سرو می‌شود. این غذاها اکثرا فرنگی بوده و کاملا متفاوت از غذاهای سنتی و خانگی است. برخی از انواع این غذاها شامل انواع ساندويچ، پیتزا، کراکت سیب‌زمینی، سالاد، دسر و سوخاری است.‌

از معروف‌ترین برندهای غذای فوری در دنیا می‌توان به مک‌ دونالد، کی اف سی اشاره کرد که طعم و کیفیت بی‌نظیری دارند. یک آشپز غذاهای فوری در درجه اول باید از میزان مواد اولیه به کار رفته در پخت انواع فست فودها اطلاع کافی داشته باشد.‌ بنابراین او باید دانش و تخصص کافی در پخت انواع فست‌ فود را کسب کند.

معرفی دوره آشپزی غذاهای فوری

همان طور که در بالا اشاره شد، در این دوره هنرجویان با انواع روش‌های پخت غذاهای فوری آشنا می‌شوند. دوره آشپزی غذاهای فوری به صورت کاملا مهارتی و کاربردی در مراکز فنی و‌حرفه‌ای سراسر کشور قابل برگزاری است. همه‌ی افراد واجد شرایط می‌توانند به صورت رایگان در این دوره شرکت کنند. کلاس‌های دوره به شکل هر روزه یا یک روز در میان قابل برگزاری است.

مربیان این دوره را کارشناسان و متخصصان حوزه آشپزی تشکیل می‌دهند که بسیار خبره و باتجربه هستند.‌ آموزش‌های دوره، شامل کلیه مباحث اساسی است و صفر تا صد آشپزی غذاهای فوری را شامل می‌شود. از این‌رو برای شرکت در دوره، نیاز به هیچ‌گونه پیش زمینه مهارتی نیست و کلیه علاقه‌مندان بدون هیچ پیش نیازی می‌توانند در این دوره شرکت کنند.‌ در واقع می‌توان گفت تنها شرط لازم برای همه عزیزان شرکت کننده، علاقه و انگیزه حرفه آشپزی است. برای کسانی که قصد راه‌اندازی یک مرکز فست فودی را دارند این دوره بسیار مفید و سودمند واقع می‌شود.

شرایط و نحوه ثبت‌‌نام در دوره آشپزی غذاهای فوری

همانند سایر دوره‌های فنی حرفه‌ای جهت شرکت در این دوره، یک سری شرایط عمومی ویژه داوطلبان لحاظ شده است. برخی از این شرایط شامل موارد زیر است:

  • برخورداری از سلامت جسمی و روانی کامل
  • دارای حداقل سن 15 سال تمام (در شرایط ویژه نوجوانان رده سنی 12 تا 15 سال نیز پذیرفته می‌شوند.)
  • دارای حداقل مدرک‌ تحصیلی سیکل یا پایان دوره متوسطه اول

اعطای گواهی دوره آشپز غذاهای فست فودی

هنرجویان دوره آشپزی فست فود سازمان فنی و حرفه‌ای در صورت تمایل می‌توانند در آزمون‌ مهارت سنجی پایان دوره نیز شرکت کنند‌.‌ مرحله اول این آزمون به صورت کتبی و مرحله بعدی در قالب عملی برگزار می‌شود. بیش از 65 درصد نمره نهایی آزمون به مهارت‌های عملی کارآموزان اختصاص یافته است. مابقی نمره نهایی به آزمون کتبی و نیز اخلاق حرفه‌ای هنرجویان مربوط می‌شود.‌

 جهت شرکت در آزمون مربوطه، هنرجویان باید مهارت و آمادگی لازم را داشته باشند. به همین منظور سایت ایران عرضه مجموعه نمونه سوالات ادوار گذشته سازمان فنی و حرفه‌ای را به صورت یک بسته آموزشی عرضه می‌نماید. این بسته به صورت فایل پی‌دی‌اف برای همگان قابل دانلود است. به این طریق که داوطلبان می‌توانند از طریق مراجعه به سایت مذکور و پرداخت از طریق درگاه الکترونیکی، فایل مورد نظر را خریداری نمایند.

سوالات گروه شغلی خدمات تغذیه ای فنی و حرفه ای

مزایای دوره آشپزی غذاهای فوری

شرکت در این دوره علاوه بر این‌که مهارت و تخصص لازم را در حوزه طبخ انواع غذاهای فوری برای هنرجویان به ارمغان می‌آورد، باعث می‌شود هنرجویان از یک سری مزایای ویژه نیز بهره‌مند شوند. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شرکت در اجتماع همکاران و افزایش اعتماد به نفس
  • اعطای مدرک معتبر و قابل ترجمه جهت استفاده برای مهاجرت
  • عدم‌ پرداخت هیچ گونه هزینه اضافی
  • سنجش مهارت خود در پخت انواع فست فود
  • تبدیل شدن به یک آشپز ماهر و حرفه‌ای
  • آشنایی با مواد خام و تجهیزات ویژه طبخ غذاهای فست فودی
  • آشنایی با محیط حرفه‌ای کار در فست فودها
  • آموزش اصولی و تکنیکی طرز تهیه انواع فست فود

مهارت‌های کاربردی دوره آموزش غذاهای فوری

در دوره آموزش غذاهای فوری، کارآموزان با روش‌های پخت انواع فست فود، دسر و … آشنا می‌شوند. از جمله مهارت‌های ویژه دوره آموزش آشپزی غذاهای فوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طرز تهیه انواع ساندويچ برگر، زغالی و تنوری
  • طرز تهیه انواع ساندويچ سرد مانند ژامبون مرغ و گوشت
  • طرز تهیه انواع فست فود رژیمی و فینگر فود
  • پخت انواع پیتزای مخصوص مارگاریتا، قارچ، ایتالیایی و …
  • پخت انواع وافل سیب‌زمینی در انواع تنوری و نیز سیب‌زمینی پنیری
  • طرز پخت انواع مرغ سوخاری با سس مختلف
  • طرز پخت انواع شنیسل مرغ، گوشت و کوردون بلو
  • روش طبخ انواع استیک گوشت و مرغ
  • روش طبخ اسمورس، کران بری، میت لوف و چیلی
  • روش طبخ فست فودهای ترکیه‌ای مانند پیده، دونر، یوفکا، سیمیت، مانتی و اسکندر کباب

سرفصل‌های آموزشی دوره آشپزی غذاهای فوری

همان طور که در بالا گفته شد، مباحث آموزشی دوره مذکور از سطح مقدماتی تا پیشرفته را شامل می‌شود. برخی از مهم‌ترین سرفصل‌های آموزشی دوره عبارتند از:

  • آگاهی نسبت به تجهیزات و نحوه راه‌اندازی ماشین‌آلات ویژه پخت مانند فر، تستر و …
  • آشنایی با روش‌های شستشو، ضدعفونی، سرویس و نگهداری از تجهیزات
  • آشنایی با نحوه‌ی اندازه‌گیری و توزین مواد خام لازم
  • آشنایی با روش‌های فرآوری و نحوه‌ی آماده‌سازی موادغذایی
  • آشنایی با روش‌های تهیه ساندویچ‌های گرم مانند سوسیس بندری و هات داگ
  • آشنایی با نحوه‌ی پخت انواع رست بیف، چین برگر و بیفتک
  • آشنایی با طرز تهیه ماهی برگر و میگو برگر
  • آشنایی با طرز پخت پیتزا سبزیجات، پیتزا کتری مرغ، پیتزا پپرونی،‌ پیتزا تونا، پیتزا قارچ و …
  • آشنایی با روش‌های طبخ مرغ سوخاری، میگو سوخاری و …
  • آشنایی با طرز پخت قارچ سوخاری، پیراشکی گوشت و انواع چیپس و پنیر
  • آشنایی با طرز تهیه سمبوسه و کراکت سیب‌زمینی، مرغ یا برنج
  • آشنایی با طرز تهیه انواع سالاد ماکارونی، الویه و سالاد سزار
  • آشنایی با طرز تهیه انواع پاستا و لازانیا
  • آشنایی با نحوه‌ی بسته‌بندی غذاهای بیرون‌بر

جمع­ بندی

دوره آموزش غذاهای فوری جزو دوره‌های پرکاربرد و مهارتی در فنی و حرفه‌ای محسوب می‌شود. سرفصل‌‌های آموزشی دوره شامل صفر تا صد مباحث است.‌ افراد علاقه‌مند به آشپزی غذاهای فوری می‌توانند به صورت رایگان در این دوره شرکت کنند. در پایان دوره نیز به کارآموزان داوطلب، مدرک‌ معتبر فنی و حرفه‌ای اعطا می‌شود. در طول دوره همچنین کلیه نکات کلیدی و آموزشی به هنرجویان ارائه خواهد شد. برخی از مهم‌ترین سرفصل‌های آموزشی دوره شامل روش‌های تهیه انواع ساندويچ گرم و سرد، انواع پیتزای مخصوص و مخلوط، انواع کراکت سیب‌زمینی، انواع سالادهای خارجی، انواع استیک گوشت و … است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button