امروزه آشپزی به هنری جذاب و پردرآمد در بین خانمها و آقایان تبدیل شده است. برای فراگیری دورههای آشپزی از مقدماتی تا پیشرفته نیاز به شرکت در کلاسهای آموزش آشپزی زیر نظر سازمان فنی و حرفهای است. شیرینی پزی یکی از زیرشاخههای رشته آشپزی است که مورد توجه علاقهمندان زیادی قرار گرفته است.
آموزش شیرینیپزی در دو فاز درجه 1 و درجه 2 قابل ارائه است. دوره شیرینی پزی شامل آموزش پخت انواع شرینیجات و کیکها است که در مراکز آموزشگاهی به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار میشود. در این مقاله به معرفی و توضیح دوره شیرینی پزی پرداخته شده است. بنابراین اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره هستید مطالب را تا پایان دنبال نمایید.
دانلود سوالات شیرینی پز (درجه ۱ و ۲)
آشنایی با دوره شیرینی پزی
از آنجا که شیرینی و کیک جزء خوراکیهایی هستند که در اکثر مجالس و مهمانیها سرو میشوند، آموزش طرز درست کردن آنها نیز از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. در دوره آموزش شیرینی پزی، طرز تهیه مواد اولیه و پخت انواع شیرینی و کیک به هنرجویان آموزش داده میشود. شناخت ماهیت مواد اولیه مورد استفاده در آنها نیز از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
شکر یکی از مواد اولیه اساسی است که جزء لازم در ترکیبات مواد اولیه همهی شیرینی ها است. از مواد اولیه ضروری دیگر در پخت شیرینیها، آرد است که با توجه به نوع شیرینی، آرد مورد نظر تعیین میشود. انواع شیرینی با توجه به نوع ترکیباتی که در آنها به کار رفته است، دستور پخت خاصی دارند. هنرجویان در این دوره همچنین با انواع ابزارها و تکنیکهای خاص شیریپزی آشنا خواهند شد.
شرایط و مدرک معتبر دوره شیرینیپزی
هنرجویان شرکت کننده در دوره آموزش شیرینیپزی، بعد از پایان دوره آموزشی به صورت عملی، با قبولی در آزمون، موفق به اخذ مدرک معتبر در این زمینه خواهند شد. در برخی از آموزشگاهها، وسایل و مواد اولیه را خود آموزشگاه تامین میکند. بستگی به شرایط و خواسته داوطلبان رشته شیرینی پزی، کلاسها به صورت حضوری و نیز آنلاین قابل ارائه است. دوره شیرینی پزی حرفهای تحت نظر اساتید بزرگ و مجرب در این زمینه برگزار میشود. افرادی که در این دورهها شرکت میکنند، بعد از پایان دوره قادر به کار کردن در قنادیهای بزرگ هستند. این دوره جزء یکی از پرطرفدارترین دورههای آموزش آشپزی است که در سراسر کشور برگزار میشود.
تاریخچه شیرینی پزی در ایران
پیش از آنکه با دوره آموزش شیرینی پزی و مطالب مورد بحث در این حوزه آشنا شوید، ابتدا لازم است در مورد تاریخچه پخت شیرینی در ایران اطلاعاتی را کسب کنید.
به طور قطع میتوان گفت تاریخچه شیرینی پزی در کشورمان، قدمتی طولانی دارد. از زمانهای دور تا الان، در دورهمیهای عصرگاهی و شبانگاهی نیز از کیک و شیرینی همراه با چای و قهوه استفاده فراوان میشود. شیرینیهای خاص همچنین به عنوان سوغاتی در شهرهای مختلف درست میشوند. به عنوان مثال میتوان به قرابیه تبریزی، لوزی و شیرینی اتابکی قزوین، پشمک، نقل و نبات، کلوچه، کماج و … اشاره کرد.
اولین کیک و شیرینی پخته شده در ایران به نام لاویش معروف بوده که مربوط به دوران امپراطوری ایران در قرن هفتم میلادی است. هنگامی که شاه هخامنشی در کاخ تابستانی خود سکنی داشتند، خدمهها و کنیزان شاه، به آشپزان دستور میدادند تا بهترین کیک و شیرینی را طبخ نمایند.
تاریخچه شیرینی در سایر کشورهای اروپایی
تاریخچه پخت شیرینی در کشورهای اروپایی قدمتی کمتر از ایران دارد. طوری که عسل و شکر خیلی قرنها بعد از ایران، وارد کشورهای اروپایی شده است. پیدایش و کاشت نیشکر به سرزمینهای بنگال که در جنوب شرقی آسیا قرار دارد، برمیگردد و بعد از آن در ایران و دیگر کشورهای خاورمیانه گسترش یافت. بعدها، هنگامی که مسلمانان از آسیا به کشورهای اروپایی مهاجرت کردند، با خود شکر و عسل را به این کشورها انتقال دادند و پخت انواع شیرینی و کیک در آن کشورها نیز رواج پیدا کرد.
انواع آموزشهای دوره شیرینیپزی
آموزشهای این دوره آموزشی بسیار گسترده و متنوع است تا جایی که در یک دوره آموزشی خاص نمیگنجد. در اینجا به برخی از مهمترین مباحث آموزشی در این دوره اشاره شده است.
● آموزش شیرینی باقلوا
● آموزشهای شیرینی خانگی
● آموزش شیرینی مارمالادی
● آموزش انواع پای
● آموزش انواع ترافل
● آموزش شیرینیهای ویژه اعیاد
● آموزش کروسان پیراشکی
● آموزش مافین و ساتین
● آموزش انواع کوکیهای گردویی، شکلاتی، نارگیل
انواع شیرینی
شیرینیها بر حسب میزان و نوع ترکیبات مواد اولیه به انواع مختلفی تقسيمبندی میشوند. در زیر به معرفی برخی از مهمترین انواع شیرینی اشاره شده است.
کیکها
کیکها نوعی شیرینی هستند که خود به انواع و اقسام گوناگونی دستهبندی میشوند. به طور کلی کیکها شامل دو نوع اسفنجی و کرهای هستند که ترکیب اصلی تشکیل دهنده در همهی آنها آرد و تخممرغ است. کیکهایی که در جشنهای تولد و عروسی مورد استفاده قرار میگیرند معمولا از نوع اسفنجی است که با فوندانت، خامه، ژله بریلو، میوه، کاکائو و … تزئین میشوند. هنرمندان علاقهمند به طرز تهیه کیک، با شرکت در دوره آموزشی شیرینی پزی درجه 1 و2 میتوانند آموزشهای لازم را در زمینه پخت انواع کیکها به دست آورند.
انواع شیرینی های شکلاتی
این نوع شیرینیها، بیشتر بر اساس شکلاتهای کاکائویی ساخته میشوند. در واقع میتوان گفت مواد اصلی تشکیلدهنده شیرینیهای شکلاتی، انواع شکلاتهای کاکائویی، آرد، شکر، روغن و تخم مرغ است که با توجه به نوع شیرینی شکلاتی، درصد آنها مشخص میشود. چگونگی ترکیبات مواد اولیه و یکدست شدن آنها نیز در دورههای آموزش شیرینی پزی به هنرجویان آموزش داده خواهد شد.
شیرینی اسلایسی یا همان تکهای
شیرینیهای اسلایسی به شکل دو لایه تهیه میشوند به این صورت که لایه زیرین بیشتر متشکل از خمیر آرد است و لایه رویی از ترکیب همان خمیر زیرین و مواد افزودنی جهت تزیین شیرینی، درست شده است. لایه بالایی طعم و زیبایی خاصی به شیرینی میبخشد، به همین جهت تهیه این لایه به دقت و توجه خاصی نیاز دارد. در دوره شیرینی پزی تمامی نکتههای ظریف و حساس در هنگام طرز تهیه ترکیبات شیرینی و پخت آن نیز به هنرجویان آموزش داده میشود.
انواع تارت
تارتها نوعی شیرینی هستند که به عنوان نان زیرین نیز شناخته شدهاند. تارتها در دو سایز بزرگ و کوچک تهیه میشوند که تارتهای کوچک، تارلت نیز نامیده میشوند. تارتها جزء شیرینیهای خوشمزه و لذیذی هستند که طرفداران زیادی دارند.
انواع مختلف شیرینی
به طور کلی شیرینیها در دو نوع تر و خشک تهیه میشوند که شیرینیهای تر خود نیز بالغ بر 40 نوع هستند. شیرینیهای خشک نیز انواع و اقسام گوناگونی دارند که هر کدام مناسب مراسم خاصی است. شیرینیها را جهت پخت میتوان در فر، تستر، ماهیتابه و … قرار داد که برای هر نوع شیرینی دمای فر باید متناسب با آن باشد. بعضی از انواع شیرینی را در روغن سرخ میکنند که این شیرینیها تا حدودی چرب هستند و مصرف آن برای افرادی که چربی خون دارند توصیه نمیشود.
در دوره پیشرفته شیرینیپزی روش پخت انواع مختلف شیرینی تر نیز به هنرجویان شرکت کننده در دوره، آموزش داده میشود.
راهنمای ثبت نام آزمون فنی و حرفه ای
جمع بندی
شیرینیپزی یکی از زیر شاخههای آشپزی است که خود به انواع و اقسام مختلفی تقسيم میشود. در دوره آموزشی پخت شیرینی، طرز تهیه انواع شیرینی و کیک به هنرجویان آموزش داده خواهد شد. این دوره آموزشی به صورت درجه 1 و درجه 2 است که در دوره آموزشی درجه 1، بیشتر شیرینیهای پایه و اصلی توضیح داده میشود. در این دورهها، میزان و درصد ترکیبات مواد اولیه در هر نوع شیرینی نیز به هنرجویان یاد داده میشود. بنابراین کسانی که میخواهند به یک سرآشپز متخصص در پخت انواع شیرینی و کیک تبدیل شوند حتما باید در دورههای آموزش پخت کیک و شیرینی شرکت کنند.
سلام وقت بخیر برای دریافت دیپلم فنی شیرینی پزی از کجا باید اقدام کنم؟
سلام وقت بخیر. برای اخذ مدرک دیپلم رشته مربوطه می توانید به سازمان جهاد دانشگاهی منطقه خود مراجعه نمایید.
سلام وقت بخیر میتونی راهنمایی کنید که برای دوره های کیک و شیرینی دقیقا به کجا باید مراجعه کنم که کدرکمعتبر و قابل ترجمه فنی حرفه ای دریافت کنم ممنون
سلام وقت بخیر. برای دریافت مدرک دوره ی مورد نظر می توانید به سایت یا دفاتر سازمان فنی و حرفه ای منطقه خود مراجعه نمایید.
آیا دورهای رایگان شیرینی پزی در فنی و حرفهای وجود دارد یا کلاس ها به صورت خصوصیاند
جهت اطلاع از دوره ها و یا ثبت نام میتوانید به سایت سازمان فنی و حرفه ای یا دفتر سازمان فنی و حرفه ای در شهر خود مراجعه کنید
سوالات شیرینی پزی رو خریدم ولی متاسفانه پاسخنامه نداره ، این کار درستی نیست که مجموعه را بفروشید بدون پاسخنامه
سلام وقت بخیر
در محتویات بسته فروشی شیرینی پز (درجه 1 و 2) درج شده است برخی از سوالات به همراه پاسخ و برخی از سوالات بدون پاسخنامه می باشد
آزمون فنی حرف ای قنادی ۱و۲
سلام وقت بخیر، اگر سوالی دارید واضح مطرح کنید تا در صورت داشتن اطلاعات مناسب راهنماییتان کنیم.
سلام مهدی هستم و به شغل شیرینی پزی و درست کردن انواع کیک علاقه زیادی دارم ممنون میشم راهنمایی کنید که برای گرفتن مدرک و تعلیم به کجا مراجعه کنم،من فردیس کرج هستم.
سلام وقت بخیر
جهت یادگیری و ثبت نام در دوره مربوطه میتوانید از طریق سایت سازمان فنی و حرفه ای و یا به صورت حضوری از دفتر مرکزی فنی و حرفه ای محل سکونت خودتان اقدام کنید.
فرق آزمون درجه ۱ و۲ چیه .؟.
سلام روز بخیر. شیرینی پزی درجه 2، مقدماتی و پیش نیاز برای شیرینی پزی درجه 1 که درسطح بالاتری قرار دارد، می باشد
شیرینی پزی دانشگاه داره ؟
سلام وقت بخیر. بله، رشته قنادی در دانشگاه علمی و کاربردی موجود می باشد.