ترجمه مقاله نقش ضروری ارتباطات 6G با چشم انداز صنعت 4.0
- مبلغ: ۸۶,۰۰۰ تومان
ترجمه مقاله پایداری توسعه شهری، تعدیل ساختار صنعتی و کارایی کاربری زمین
- مبلغ: ۹۱,۰۰۰ تومان
مقدمه
مواد و روش ها
آماده سازی سلول ها و ECIN ها
مواد غذایی
آماده سازی امولسیون
منحنی های انجماد
میکروسکوپ
تجزیه و تحلیل پروفایل بافت
گرماسنجی پویشی افتراقی
نتایج و بحث
تعیین پارامترهای آزمایشگاهی
منحنی های انجماد و دماهای تشکیل هسته
انجماد امولسیون ها
تشکیل بافت یخی بوجود آمده توسط ECIN
پارامترهای حرارتی
نتیجه گیری
منابع
Extracellular ice nucleators (ECINs) were incorporated into foods and subjected to subzero freezing. Time-temperature profiles, ice-formation patterns and textures were examined by thermocouple, microscopy and texture analyzer. Onset temperatures (initial freezing), enthalpies and freezing rates were measured by DSC. Addition of ECINs to liquid foods elevated ice nucleation temperatures and promoted freezing. Solid or semisolid products frozen with ECINs resulted in a fiber-like texture. These effects were more apparent at 10°C or higher. Differential scanning calorimetry revealed onset temperatures were increased 11C by addition of ECINs, but length of time to complete the phase transition was extended at constant cooling rates. Results indicated that ECINs can be used instead of whole bacterial cells for efficient freezing and textural modification.