شرح استاندارد آموزش شغل: آشپزی سنتی شغلی از مشاغل حوزه صنایع غذایی است که شایستگی های راه اندازی و تنظیم ابزار و تجهیزات آشپزخانه، آماده سازی سبزیجات و صیفی جات، توزین یا پیمانه کردن مواد مختلف، پخت غذاهای سفره خانه، تهیه اعضاء و اجزاء گوسفند یا گوساله، پخت انواع کوکوها و شامیها، تهیه انواع پلوها و چلوها، تهیه انواع خورشها، تهیه انواع کوفته و دلمه، تهیه انواع آش، تهیه انواع دسرها را انجام می دهد و با مشاغل مدیر رستوران، مسئول انبار و فروشنده در ارتباط شغلی می باشند.
تعریف دقیق استاندارد (اصطلاحی): تهیه مواد اولیه، آماده سازی، بعد از تنظیم و راه اندازی ماشین آلات پخت و سرو غذاهای سنتی را انجام می دهد.
اصطلاح انگلیسی استاندارد (و اصطلاحات مشابه جهانی): National Cooker