شرح استاندارد آموزش شغل: آشپز شغلی از مشاغل حوزه خدمات تغذیه ای است که تهیه و نگهداری و توزین مواد اولیه، پخت به روش های مختلف، تهیه انواع عصاره تغلیظ کننده ها و انواع سس های سرد و گرم، انواع سوپ و آش، تهیه انواع چلو، کته و پلو، تهیه انواع خورش و غذاهای گوشتی و غذاهای سنتی و تهیه برخی غذاهای خمیری و تهیه سالاد و اردور، کاناپ و کوکتل میگو و پوره و تهیه دسر و تهیه صبحانه و نهایتا آماده سازی، آرایش میز و آماده کردن غذا و تزئین آن جهت سرو را انجام می دهد و با مشاغل انباردار آشپزخانه و گارسون و کمک آشپز در ارتباط کاری می باشد.
تعریف دقیق استاندارد (اصطلاحی): آشپز مواد اولیه را از لحاظ کمی و کیفی انتخاب می کند و آماده سازی و نگهداری در شرایط ایده آل را انجام میدهد و نهایتاً انواع غذاها (سنتی، کباب، خورش، غذاهای گوشتی، خمیری) سالادها، اردورها، سس ها، عصاره ها، دسر ها و صبحانه را تهیه و سرو می کند.
اصطلاح انگلیسی استاندارد (و اصطلاحات مشابه جهانی): Chef
جهت آشنایی بهتر با آشپز و کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این رشته شغلی سازمان فنی و حرفه ای میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
آشنایی با آشپز