آشنایی با دوره کولر گازی اسپلیت سازمان فنی و حرفه ای

امروزه شغل‌های تاسیساتی و تعمیرات انواع وسایل گرمایشی و سرمایشی از بازار کار نسبتا خوبی برخوردار است. از این رو خیلی از جوانان بعد از پایان تحصیلات دوره متوسطه به این حرفه‌ها گرایش پیدا می‌کنند.‌ یکی از این نوع مشاغل، تعمیرکار کولرهای گازی اسپلیت است. علاقه‌مندان به این حرفه باید در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی شرکت‌ کرده تا مهارت‌ها و دانش‌های لازم را در خصوص تعمیر کولرهای گازی به دست آورند. به همین‌ منظور سازمان فنی و حرفه‌ای اقدام به برگزاری دوره آموزشی تعمیرکار کولر گازی اسپلیت کرده است. برای این که با دوره تعمیرکار کولر گازی بیشتر آشنا شوید توصیه می‌شود مطالب ارائه شده در این مقاله را تا انتها دنبال نمایید.

دوره تعمیرکار کولر گازی اسپلیت

این دوره به صورت کاملا مهارتی و کاربردی در مراکز فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود. در دوره مذکور کلیه آموزشات لازم در خصوص نصب و تعمیر انواع کولرهای گازی اسپلیت از صفر تا صد به کارآموزان یاد داده می‌شود. برای شرکت در این دوره نیاز به هیچ گونه پیش زمینه مهارتی نیست و عموم افراد به صورت رایگان می‌توانند در آن ثبت نام کنند.‌
کلاس‌های دوره تعمیرکار کولر گازی اسپلیت با توجه به خواسته متقاضیان به دو صورت مجازی و حضوری قابل برگزاری است. این دوره با حضور مربیان باتجربه و کارآزموده در این حرفه برگزار خواهد شد. طول این دوره آموزشی حدود 30 تا 40 ساعت است. برخی از سرفصل‌های آموزشی دوره تعمیرکار کولرهای گازی به شکل تئوری و مابقی به صورت عملی به کارآموزان ارائه می‌شود.

مزایای مدرک فنی تعمیرکار کولرهای گازی

در پایان دوره از متقاضیان شرکت کننده در دوره آموزشی تعمیر کولرهای گازی، آزمونی گرفته خواهد شد و به کسانی که موفق به کسب نمره قبولی شوند مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای اعطا می‌شود. برای قبولی در آزمون، داوطلبان باید آمادگی لازم را داشته باشند. در سایت ایران عرضه کلیه نمونه سوالات آزمون‌های مرکز فنی و حرفه‌ای موجود است. با استفاده از این گواهینامه، کارآموزان می‌توانند جهت گرفتن جواز کسب، اقدام کرده و مجوز لازم برای تاسیس کارگاه تعمیر کولرهای گازی را دریافت نمایند. از مزایای دیگر مدرک فنی و حرفه‌ای در حوزه تعمیر کولرهای گازی، تخصیص وام و تسهیلات بانکی به دارندگان آن است.

مهارت‌های کسب شده در دوره تعمیرکار کولرگازی اسپلیت

یک تعمیرکار کولرهای گازی باید آموزش و مهارت‌های لازم را دیده باشد تا بتواند از پس کارهای لازم برآید. این مهارت‌ها شامل موارد زیر است:
● مهارت در باز و بسته کردن قطعات و شناخت انواع قطعه‌های کاربردی در کولر گازی اسپلیت
● توانایی در عیب‌یابی و تعمیر کولرهای گازی اسپلیت معمولی
● تسلط در تعمیر انواع کولرهای گازی اینورتر
● مهارت در شارژ انواع کولرهای گازی معمولی و اینورتر
● مهارت در جوشکاری توسط هواگاز لوله‌های مسی و تعویض شیر برقی
● آشنایی کامل با انواع سیستم VRF

سرفصل‌های آموزشی در دوره تعمیر کولرگازی 

به کارآموزان شرکت کننده در دوره تعمیرکار کولر گازی اسپلیت، مباحث، مفاهیم پایه‌ای و اساسی در خصوص تعمیر انواع کولرها ارائه می‌شود. این مباحث عبارتند از:
● یادگیری سیکل و روش کارکرد کولرهای گازی با توجه به اجزای آن‌ها
● یادگیری روش‌های تست مکانیکی کمپرسور
● یادگیری روش‌های تست الکتریکی کمپرسور
● آموزش نحوه راه‌اندازی کمپرسورهای تک فاز
● یادگیری نحوه اندازه‌گیری ظرفیت کمپرسورها و نیز پلاک‌خوانی آن‌ها
● آشنایی با انواع کمپرسورهای پیستونی، روتاری و …
● یادگیری روش‌های تشخیص کمپرسورهای اینورتر و غیر اینورتر
● شناخت دیاگرام و نیز تشریح انواع مدارهای برقی و الکترونیکی کاربردی در کولرهای گازی
● آشنایی با روش عملکرد خازن‌ها و همچنین تعویض آن‌ها
● یادگیری چگونگی استفاده از خازن شوک، رله سنگی و کاربرد آن‌ها
● شناسایی، نحوه تست و تعویض اورلود
● یادگیری روش‌های درست گاز زدن و پمپ‌دان کردن

سایر آموزش های ارائه شده در دوره تعمیرکار کولرگازی

علاوه بر مباحث پایه‌ای عنوان شده در بالا، کارآموزان در این دوره دانش‌ها و مهارت‌های دیگری نیز به دست می‌آورند. برخی از این دانش‌ها به شرح زیر است:
● آموزش فشار کندانسور
● آموزش جوش‌کاری و روش‌های عیب‌یابی اواپراتور
● آموزش نحوه تعویض درایرها
● آموزش چگونگی کار کردن با کلمپی
● آموزش استفاده از اسمبل و دی اسمبل اسپلیت
● آموزش نحوه کنترل برفک زدایی در حالت‌های گرمایشی و سرمایشی کولر گازی
● آموزش انتخاب کابل و فیوز استاندارد جهت استفاده در کولرهای گازی

استاندارد مباحث آموزشی در تعمیرات برد کولر گازی

یکی از سرفصل‌های مهم آموزشی در تعمیر کولرهای گازی تعمیر برد آن‌ها است. در مبحث تعمیر برد کولرهای گازی، استانداردهای آموزشی و نکات اساسی به کارآموزان یاد داده می‌شود. این آموزش‌ها عبارتند از:
● شناخت انواع قطعه و اصول پایه‌ای در مبحث الکترونیک
● یادگیری نحوه کار با انواع دستگاه‌های اندازه‌گیری مورد نیاز در تعمیر بردهای الکترونیکی
● شناخت انواع منبع تغذیه مورد استفاده در بردهای کولر گازی
● یادگیری نحوه فلوچارت در تعمیر انواع منبع تغذیه
● شناخت انواع مدارهای الکترونیک کاربردی در برد کولرها
● یادگیری نحوه ساخت شبیه‌ساز بردهای الکترونیکی در کولرها
استانداردهای آموزشی در مبحث جوشکاری لوله مسی کولرهای گازی
یکی از مباحث مهم و اساسی در تعمیر کولرهای گازی، جوشکاری صحیح لوله‌های مسی است. یک تعمیرکار باید بتواند این کار را با مهارت و دانش خاصی انجام دهد. در طول دوره آموزشی تعمیرکار کولرهای گازی کلیه نکات پایه‌ای و تخصصی در زمینه جوشکاری لوله‌های مسی به کارآموزان یاد داده می‌شود.
استاندارد‌های آموزشی مرتبط با تعمیرات کمپرسور در کولرهای گازی
کمپرسور یکی از قطعات اصلی به کار رفته در ساختار کولرهای گازی است که در ظرفیت‌های بالا مورد کاربرد قرار می‌گیرد. ساختار کمپرسور به این شکل است که از دو قطعه به شکل حلزون تشکیل شده، طوری که یکی از آن‌ها ثابت و قطعه دیگر به صورت متحرک است. در واقع حرکت قطعه حلزونی متحرک باعث می‌شود که گاز بین دو قطعه فشرده ایجاد شده و در نهایت‌ فشار لازم از قسمت خروجی کمپرسور خارج شود. از مهم‌ترین مزایای کمپرسورهای دو قطعه‌ای می‌توان به تولید صدای کم،‌ راندمان بالا و طول عمر زیاد آن‌ها اشاره کرد.
آموزش‌های مرتبط با تعمیر کندانسور یا همان تقطیر کننده به کار رفته در کولرهای گازی
کندانسور شامل مجموعه‌ای از لوله‌های مسی و صفحه‌های آلومینیومی مشبک است که در بخش بیرونی دستگاه آت دور قرار گرفته است.‌ وظیفه اصلی کندانسور جذب گرمای دستگاه در حالت سرمایشی و دفع سرمای آن در حالت گرمایشی است که با این عملکرد هوای مناسب به بیرون انتقال می‌یابد.
آشنایی با انواع مدل‌‌های تبخیر کننده در کولرهای گازی
یکی دیگر از مباحثی که به کارآموزان آموزش داده می‌شود، آشنایی آن‌ها با انواع تبخیر کننده است. ساختار تبخیر کننده‌ها نیر مانند تقطیر کننده‌ها است که در بخش درونی دستگاه ایندور(indoor) یعنی همان قسمت خنک سازی هوا در حالت گرمایشی یا سرمایشی قرار می‌گیرند. در واقع عملکرد تبخیر کننده به این صورت است که بعد از مکیده شدن هوای محیط اطراف دستگاه، هوا از بخش بالای یونیت داخلی وارد محفظه اپراتور می‌شود سپس بعد از خنک شدن یا گرم شدن از قسمت پایینی دستگاه خارج می‌شود.
عیب‌یابی فیوز حرارتی اتوماتیک، شناخت سنسورهای دما و رفع نواقص آن‌ها
فیوز حرارتی، نوعی وسیله حفاظتی است که از کمپرسور در برابر نوسانات جریان برق، درجه حرارت بیش از حد و سایر خطرات احتمالی محافظت می‌کند. از سنسورهای دمایی به منظور کنترل شدت و برودت سرمای خروجی از دستگاه استفاده می‌شود. این سنسورها بر روی اپراتور قابل نصب هستند و دستور قطع و وصل کمپرسور نیز توسط این قطعه صورت می‌گیرد.
مباحث مرتبط با تعمیر خازن‌های کاربردی در کولرهای گازی و نحوه عیب‌یابی آن‌ها 
از خازن‌ها به منظور راه اندازی موتور فن در کولرهای گازی استفاده می‌شود. هدف اصلی از کاربرد خازن در کولرهای گازی اسپلیتی افزایش گشتاور موتور دستگاه در هنگام راه‌اندازی کمپرسور است. در دوره تعمیرکار کولرهای گازی تمامی آموزش‌های لازم در خصوص تعمیر انواع خازن به کارآموزان یاد داده می‌شود.

آموزش‌های لازم برای انجام مراحل نصب کولرهای گازی

همان‌طور که می‌دانید کولرهای گازی از دو بخش یا پنل داخلی و خارجی تشکیل شده‌اند. برای نصب پنل‌های داخلی و خارجی کولرهای گازی نیاز به انجام یکی سری از مراحل است که در بخش زیر به آن‌ها اشاره شده است:
1- تعیین محل نصب یونیت داخلی: طوری که پنل از گرما، تابش مستقیم نور خورشید، گرد و غبار و نشتی گاز در امان باشد.
2- ایمن کردن صفحه نصب یونیت: با استفاده از یک تراز می‌توان این کار را انجام داد.
3- ایجاد حفره در دیوارها جهت عبور لوله‌ها و کابل‌ها: به منظور خارج کردن لوله‌های تخلیه، کابل های سیگنال و لوله‌های مبرد سوراخ‌هایی با قطر 7.5 در دیوارهای محل نصب پنل ایجاد می‌کنند.
4- بررسی انواع اتصالات الکتریکی: برای بررسی مدارها و اتصالات الکتریکی، کاور پنل جلویی کولر را برداشته و اتصال همه کابل‌های برق به پایانه‌های پیچ و نیز مطابقت داشتن آن‌ها با نمودار مرتبط با کولر گازی کنترل می‌شود.
5- اتصال لوله‌ها: برای اتصال ایمن و محکم لوله‌ها باید از چسب برق استفاده شود. یک تعمیرکار همچنین توسط دو آچار در سوی مخالف، لوله‌ها را به پنل داخلی محکم می‌کند.
6- اتصال کابل برق: اتصال محکم کابل‌ها توسط گیره صورت می‌گیرد به طوری که هیچ گونه خطر جدا شدن یا در رفتن کابل‌ها از پنل وجود نداشته باشد.
7- خارج کردن رطوبت و هوا از لوله‌های خنک کننده: برای این کار از پمپ خلا استفاده می‌شود. به این صورت که ابتدا درپوش‌ها را برداشته و لوله متصل به پمپ خلا را به پورت سرویس وصل می‌کنند.
8- مشخص کردن محل مناسب نصب پنل خارجی: نصب پنل خارجی نیز مانند پنل داخلی باید در محلی ایمن، به دور از گرد و غبار و رفت و آمد افراد باشد.
آشنایی با انواع مشکلات کولرهای گازی اسپلیتی
کارآموزان در دوره آموزشی تعمیرکار کولرهای گازی علاوه بر این که دانش‌ و تخصص‌های لازم را در زمینه نصب، راه‌اندازی و تعمیر کولرهای گازی به دست می‌آورند با مشکلات عدیده این کولرها نیز آشنا خواهند شد. از مهم‌ترین مشکلات شایع در کولرهای گازی می‌توان به مشکلات الکتریکی، مکانیکی، سوپرهیت، سابکولینگ اشاره کرد.‌ سوپرهیت اختلاف دمای بین تبخیر در مبرد اپراتور و دمای بخار تولیدی در خروجی را نشان می‌دهد. سابکولینگ نشان دهنده اختلاف دمای اشباع بین مایع مبرد در کندانسور و مایع خروجی کندانسور است.

راهنمای ثبت نام آزمون فنی و حرفه ای

جمع بندی

از آن‌جا که کولرهای گازی در فصول گرم سال به خصوص در مناطق گرمسیر مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرند علاقه‌مندان زیادی به سمت حرفه تعمیرکاری، نصب و راه‌اندازی کولرهای گازی روی آورده‌اند. به همین‌منظور نیز ما در این مقاله به بررسی دوره آموزشی تعمیرکار کولرهای گازی اسپلیتی پرداختیم.‌ همان‌طور طور که گفته شد این دوره در مراکز فنی و حرفه‌ای سراسر کشور برگزار می‌شود. دوره تعمیرکار کولرهای گازی اسپلیت به صورت کاملا مهارتی و تخصصی قابل ارائه است. در پایان دوره همچنین از طریق برگزاری آزمون و کسب حد نصاب نمره، به شرکت‌کنندگان در دوره مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای در زمینه تعمیرکار کولرهای گازی اسپلیتی داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا