آشنایی با دوره کاربر مواد شیمیایی آرایش زنانه سازمان فنی و حرفه ای

آشنایی با دوره کاربر مواد شیمیایی آرایش زنانه سازمان فنی حرفه ای

یکی از دوره‌های تخصصی و حرفه‌ای در آرایشگری زنانه، کار با مواد شیمیایی جهت رنگ کردن و دیگر عملیات زیبا سازی موها است. آموزش‌های این دوره شامل کاتالوگ خوانی، رنگ شناسی، دکلره، ساخت رنگ‌های ترکیبی، روش‌های هایلایت، لولایت، مش، پروتئینه و کراتینه کردن، شناخت مواد کاربردی و … است.

اگر می‌خواهید به عنوان یک آرایشگر حرفه‌ای در این زمینه مشغول به کار شوید، حتماً باید در دوره‌های تخصصی آموزش کاربر مواد شیمیایی آرایش زنانه شرکت کنید.‌ ما در این مقاله به بررسی کلیه مطالب آموزشی که در این دوره ارائه می‌شود؛ پرداخته‌ایم.‌ امیدواریم با خواندن این مقاله به پاسخ سؤالات خود در مورد این دوره تخصصی از آرایشگری برسید.

منظور از کاربر مواد شیمیایی آرایش زنانه چیست؟

کاربر مواد شیمیایی به کسی گفته می‌شود که تمام نکات و آموزش‌های لازم در زمینه زیباسازی موها را فرا گرفته باشد. چرا که کار کردن با مواد شیمیایی به خصوص رنگ و مش کردن موها به تخصص و مهارت زیادی نیاز دارد. کاربر مواد شیمیایی در پیرایش زنانه، جزء گروه مراقبت‌های زیبایی محسوب می‌شود. یک کاربر مواد شیمیایی باید در به کارگیری مواد شیمیایی، تخصص لازم را به دست آورد تا بتواند پاسخگوی نیاز مشتریان باشد.

دانلود سوالات کاربر مواد شیمیایی

آموزش‌های لازم در دوره کاربری مواد شیمیایی

در این دوره مهارت‌های لازم برای رنگ کردن، کراتینه، از بین بردن رنگ‌ موی قبلی، احیا و ترمیم موهای آسیب‌پذیر و شکننده و همچنین دیگر دانش‌های کاربردی در این زمینه به هنرجویان آموزش داده می‌شود. هنرجویان برای شرکت در این دوره‌ها می‌توانند به مراکز آموزشی هنرهای زیبایی مراجعه کرده و با پرداخت هزینه دوره، در این کلاس‌ها شرکت کنند.

نحوه گرفتن مدرک بین‌المللی

برای گرفتن‌ مدرک بین‌المللی آرایشگری ابتدا لازم است دیپلم آرایشگری خود را بگیرید سپس اقدام به گرفتن مدارک بین‌المللی در هر کدام از زمینه‌های زیبا سازی مو، پوست و چهره کنید. جهت اخذ مدرک دیپلم آرایشگری، سن هنرجویان باید 16 سال تمام باشد. در دوره‌های آموزشی برگزار شده، برای گرفتن دیپلم آرایشگری باید کلیه کارهای مربوط به اصلاح صورت و ابرو، میکاپ، شینیون، رنگ، مش، انواع کوتاهی مو و … به هنرجویان آموزش داده شود.‌ بعد از آن که هنرجو موفق به اخذ مدرک دیپلم آرایشگری شد می‌تواند با توجه به سلیقه شخصی و علاقه خود برای گرفتن‌ مدرک بین‌المللی در هر کدام از شاخه‌های آرایشگری اقدام کند.

مراحل مختلف کاربری مواد شیمیایی در آرایش زنانه

امروزه خدمات آرایشگری بسیار گسترده و متنوع شده است.‌ در زیر به برخی از مهم‌ترین خدمات مربوط به این حرفه اشاره می‌کنیم.
● خدمات پوستی: این خدمات شامل مراقبت‌های پوستی از جمله پاکسازی پوست، اصلاح صورت، تتو، طراحی و اپیلاسیون است.
● آرایش و‌ پیرایش ابرو: این پیرایش شامل اصلاح ابرو، هاشور، سایه، قاب، لیفتینگ، فیبرز و لمینت ابرو است.
● پیرایش مو : این شاخه از آرایشگری شامل کوتاهی مو و مدل‌های مختلف شینیون می‌شود.
● پروتئینه و کراتینه موها: این دوره شامل آموزش‌های لازم در جهت مراقبت‌های موها است.
● آرایش و میکاپ چهره: در میکاپ چهره به آرایش صورت، گریم و میکاپ عروس، هنر پیشه‌ها و … پرداخته می‌شود.
● خدمات مربوط به ناخن: این خدمات شامل کاشت ناخن، لمینت ناخن و طراحی ناخن است که به عنوان مانیکور و پدیکور نیز شناخته می‌شوند.
● انواع اکستنشن: اکستنشن شامل انواع مختلف است.‌ در واقع اکستنشن به معنای اضافه کردن مو است که در قسمت‌های مختلف مانند موی سر، مژه‌ها و … کار گذاشته می‌شود.
● انواع دیگر هنرهای زیبایی: این شاخه شامل آموزش آرایش چهره و میکروپیگمنتیشن است.
● انواع مختلف رنگ‌ مو: این دوره شامل هایلایت، لولایت و … است.

دانلود سوالات گروه مراقبت و زیبایی

انواع مهارت‌های مختلف کار با مواد شیمیایی

یکی از شاخه‌های مهم در آرایشگری کار با مواد شیمیایی جهت رنگ کردن مو است. برای تخصص گرفتن در این زمینه، نیاز به آشنایی با ابزار و مهارت‌های کاربردی کار با مواد است. در زیر به برخی از مهم‌ترین مهارت‌ها اشاره شده است.
● آشنایی با انواع رنگ‌های گرم و سرد
● شناخت کامل رنگ‌های فرعی و اصلی
● یادگیری کامل دایره رنگ‌های طبیعی و غیر طبیعی
● یادگیری روش‌های‌ مراقبتی و حفظ نکات ایمنی حین کار با مواد
● شناسایی کامل استانداردها و محصولات بهداشتی و آرایشی
● آشنایی با انواع اکسیدان و درصد آن‌ها
● یادگیری انواع روش‌های مش با فویل و سوزنی
● اصول پایه و اساسی در رنگ‌ کردن
● شناسایی وسایل و ابزار مش و رنگ
● یادگیری طرز کار با واریاسیون‌ها
● شناسایی روش درست فر کردن موها
● آشنایی با مراقبت‌های لازم بعد از فر سازی
● روش‌های صحیح پروتئینه و کراتینه کردن موها
● یادگیری مراقبت‌های اولیه و اساسی بعد از کراتینه
● تفکیک و شناسایی انواع مو از لحاظ جنس

شناسایی انواع مختلف رنگ موهای شیمیایی

رنگ‌های شیمیایی مو در دو نوع فانتزی و طبیعی عرضه می‌شوند که هر کدام از این رنگ‌ها دارای رنگ اصلی زمینه و سایه آن است.‌ این رنگ‌ها در تنالیته‌های رنگی مختلف تولید شده که به عنوان رنگ‌های رنگین کمانی شناخته می‌شوند. می‌توان گفت رنگ‌ها شامل هفت رنگ بنفش، نیلی، آبی، زرد، نارنجی و قرمز است.
سه رنگ از این رنگین کمان جزء رنگ‌های اصلی و سه رنگ دیگر فرعی هستند که رنگ آبی و نیلی نیز به عنوان یک رنگ محسوب می‌شود. یک سری دیگر از رنگ‌ها به عنوان خنثی کننده استفاده می‌شوند که به آن‌ها واریاسیون گفته می‌شود. به عنوان‌مثال رنگ سبز، قرمزی موها را از بین می‌برد و رنگ بنفش با عنوان واریاسیون‌ بنفش، از زرد شدن موها در حین رنگ کردن جلوگیری می‌کند. واریاسیون‌ آبی تیز خنثی کننده رنگ نارنجی است.

انتخاب رنگ موی مناسب با پوست اشخاص

به طور کلی افراد از نظر رنگ پوست ظاهری به دو نوع تیره و روشن یا گرم و سرد تقسيم می‌شوند. در هنگام رنگ کردن موها یک کاربر مواد شیمیایی آرایش مو، باید بتواند رنگ متناسب با پوست مشتری خود را انتخاب کند. به عنوان مثال رنگ موی مناسب افراد با پوست گندمی شامل شرابی،‌ مسی،‌ شاه بلوطی، طلایی، فندقی، بادامی و آجری است. در حالی که برای افراد دارای پوست روشن، رنگ‌های بلوند، خاکستری زیتونی، قهوه‌ای مات، بلوند دودی و صدفی مناسب است.

روشن کردن رنگ موها بدون استفاده از پودر دکلره یا کرم دکلره
رنگ‌ها از نظر میزان تیره یا روشن بودن به 10 درجه تقسيم می‌شوند. ترتیب پایه‌های رنگ از تیره به روشن است یعنی پایه شماره 1 دارای تیره‌ترین رنگ و شماره 10 روشن‌ترین رنگ است. اکثر اوقات به پایه شماره 1 رنگ مشکی نیز گفته می‌شود.
در انتخاب رنگ‌ها باید به پایه رنگ‌ موی مشتری دقت کامل شود زیرا اعمال رنگ موی مورد انتخاب مشتری بر روی موها دارای ضوابط خاصی است. یعنی اگر فردی دارای موهای با رنگ پایه 1 باشد و بخواهد موهای خود را به رنگ‌ پایه 4 در بیاورد حتما باید 3 شماره به رنگ انتخابی مشتری اضافه کرد یعنی رنگ با شماره 7 را برای مشتری استفاده کرد.
به همین ترتیب اگر موی مشتری پایه 2 بود و رنگ انتخابی شماره 5 بود باید 2 درجه به رنگ انتخابی اضافه کرد و از رنگ‌ موی با شماره 7 برای آن استفاده کرد. برای موهای با پایه 5 به بالا، به دلیل این که زمینه خود مو روشن است از همان پایه رنگ موی درخواستی برای رنگ کردن موها استفاده می‌شود.

سری رنگ‌های شیمیایی

رنگ‌های شیمیایی مو از لحاظ تناژ پایه‌ای که دارند به چندین نوع تقسيم‌بندی می‌شوند. در زیر به طور خلاصه به برخی از سری مختلف رنگ‌ها اشاره شده است.
رنگ‌های طبیعی یا همان رنگ‌های سری N
این رنگ‌ها قابلیت ترکیب با انواع رنگ‌ها را دارند به طوری که می‌توانند با واریاسیون‌های مختلف ترکیب و هماهنگ شوند. این نوع رنگ‌ها از نظر میزان قدرت پوشانندگی موهای سفید بسیار قوی هستند.
رنگ‌های شکلاتی یا سری W
این رنگ‌ها ما بین رنگ‌های گرم و سرد قرار گرفته‌اند و به سمت قهوه‌ای متمایل به قرمز تمایل دارند. به همین دلیل به آن‌ها رنگ‌های شکلاتی گفته می‌شود. رنگ‌های شکلاتی با اکثر پوست‌ها مطابقت دارند و می‌توان گفت زمینه بسیاری از هایلایت‌ها قرار می‌گیرند.
رنگ‌های طلایی یا سری G
این سری رنگ‌ها مناسب افراد دارای پوست روشن است. برای استفاده از رنگ‌های طلایی با شماره 5 به بالا بهتر است از دکلره جهت بی رنگ کردن‌ موها به کار رود.
رنگ‌های زیتونی یا سری M
رنگ‌های زیتونی جزء رنگ‌های با ماندگاری طولانی محسوب می‌شوند. برای موهایی که دارای موهای سفید بسیاری هستند این سری از رنگ موها بسیار مناسب است.
رنگ‌های دودی یا سری C
در این سری از رنگ‌ها، پیگمنت‌های بنفش بسیار زیاد است که برای به دست آوردن نتیجه بهتر در رنگ‌های دودی، باید از قبل موها دکلره شود. این سری از رنگ‌ها همچنین دارای اثر تنالیته دودی و خاکستری است.
سری رنگ‌های بنفش و شرابی یا رنگ‌های سری V
این سری از رنگ‌ موهای شیمیایی دارای طیف محدودی از رنگ‌های شرابی، بنفش و… است. برای بهتر دیده شدن این رنگ‌ها، بهتر است از برندهای معتبر و با کیفیت استفاده شود. این رنگ‌ها بیشتر مناسب افراد با پوست روشن است.

یک آرایشگر در هنگام رنگ کردن موها باید یک سری قوانین و ضوابط را رعایت کند. برخی از مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:
● ممنوع بودن استفاده از رنگ و مواد شیمیایی برای خانم‌های باردار در سه ماهه اول بارداری
● توجه به رنگ طبیعی پوست و‌ چشم مشتری
● انتخاب اصولی و درست سایه یا رفله در رنگ مو
● استفاده از رنگ‌های هم خانواده و شماره‌های نزدیک به هم در ساخت رنگ‌های ترکیبی
● توجه به تاریخ تولید و انقضا درج شده بر روی تیوپ رنگ
● انتخاب مناسب کرم اکسیدان مورد استفاده در رنگ کردن مو ( تا جایی که امکان دارد سعی شود از کرم اکسیدان دارای مارک یکسان با رنگ مو استفاده شود.)
● توجه و دقت در مدت زمان گذاشتن رنگ بر روی موها
● انجام تست رنگ مو بر روی موهای مشتری قبل از هر گونه رنگ کردن
● رعایت ترتیب رنگ موها از پشت سر به سمت جلو موها

راهنمای ثبت نام آزمون فنی و حرفه ای

جمع‌بندی

کاربر مواد شیمیایی آرایش زنانه یکی از شاخه‌های آرایشگری محسوب می‌شود. برای فعالیت در این شاخه از آرایشگری باید مهارت‌های لازم را به دست آورید. به طور خلاصه فعاليت‌هاي یک کاربر مواد شیمیایی آرایش شامل انواع رنگ، مش سوزنی یا فویلی، هایلایت، لولایت، پروتئینه و کراتینه مو، کاشت ناخن، اکستنشن مژه، فیبرز ابرو و … است.
علاوه بر موارد ذکر شده، یک کاربر مواد شیمیایی آرایش زنان، تخصص‌های لازم در زمینه کراتینه و پروتئینه کردن موها را نیز به دست می‌آورد. برای کار با مواد شیمیایی آرایشی رعایت یک سری از نکات و مراقبت‌های بهداشتی ضروری است. بنابراین برای این که بتوانید به عنوان یک کاربر مواد شیمیایی آرایش زنانه مشغول به کار شوید باید در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی برگزار شده زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button