آشنایی با کابینت کار چوبی سازمان فنی و حرفه ای

کابینت یکی اساسی‌ترین عناصر در چیدمان، طراحی دکوراسیون و تزئینات آشپزخانه است. در سال‌های اخیر استفاده از کابینت‌های فلزی کمتر شده است و جای خود را به کابینت‌های چوبی و ام دی اف داده‌اند. کابینت‌های چوبی در رنگ و طرح‌های مختلف قابل تولید هستند. برای ساخت انواع کابینت‌ باید تخصص و مهارت‌های لازم را به دست آورد. به‌ همین منظور سازمان فنی و حرفه‌ای اقدام به برگزاری دوره کابینت ساز چوبی کرده است. علاقه‌مندان به این حرفه می‌توانند به صورت رایگان در دوره کابینت‌ساز شرکت کنند. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره هستید مقاله ارائه شده را تا پایان دنبال نمایید.

دوره کابینت ساز چوبی سازمان فنی و حرفه‌ای

در دوره کابینت ساز چوبی، کارآموزان ابتدا با انواع ورق‌ها و چوب‌های مخصوص کابینت‌ سازی آشنا می‌شوند. این دوره زیر نظر اساتید حرفه‌ای و با تجربه در زمینه ساخت انواع کابینت برگزار می‌شود. دوره آموزشی مذکور هر چند وقت یکبار در کلیه مراکز فنی و حرفه‌ای سراسر کشور به صورت رایگان تشکیل می‌شود. تمامی علاقه‌مندان واجد شرایط می‌توانند در این دوره حضور یابند.
در دوره کابینت ساز با دو فاز 1 و 2، به کارآموزان دانش و تخصص‌های مرتبط با ساخت کابینت آموزش داده می‌شود. در این دوره کلیه آموزشات از صفر تا صد به صورت عملی و کاربردی از طریق در اختیار گذاشتن تجهیزات به کار آموزان ارائه خواهد شد. مدت زمان این دوره آموزشی حدود 30 ساعت است که بیش از نیمی از ساعات به آموزش مباحث عملی اختصاص یافته است.

دانلود سوالات گروه صنایع چوب

 شرایط و نحوه ثبت‌ نام در دوره کابینت ساز فنی و حرفه‌ای

داوطلبان برای شرکت در این دوره ابتدا مدارک لازم جهت ثبت نام را به فنی و حرفه‌ای تحویل می‌دهند.‌ برای ثبت نام در این دوره همچنین یک سری شرایط عمومی برقرار است.‌ از مهم‌ترین شرایط لازم برای حضور در کلاس‌های آموزشی دوره مذکور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
● برخورداری از سلامت جسمانی و روانی کامل داوطلبان
● داشتن حداقل مدرک تحصیلی پایان متوسطه اول
● دارای حداقل سن 15 سال تمام (در شرایط استثنا نوجوانان بین 12 تا 15 سال نیز پذیرفته می‌شوند.)
توجه: شرکت در دوره کابینت ساز نیاز به هیچ گونه پیش زمینه مهارتی ندارد.

مزایای دوره کابینت ساز فنی و حرفه‌ای 

کارآموزان از طریق شرکت در این کلاس‌ها مهارت و آموزش‌های لازم را در زمینه طراحی و تولید انواع کابینت‌های ام دی اف، های گلاس و … کسب می‌کنند. علاوه بر کسب مهارت، در پایان دوره از متقاضیان آزمونی گرفته خواهد شد و به کسانی که موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی شوند گواهی معتبر و بین‌المللی در حوزه کابینت سازی اعطا می‌شود. برای اطمینان و افزایش درصد قبولی در این آزمون، داوطلبان می‌توانند نمونه سوالات آزمون فنی و حرفه‌ای در ادوار گذشته را از سایت ایران عرضه تهیه نمایند.‌ در این سایت فایل نمونه سوالات در قالب پی دی اف و به صورت رایگان قابل دانلود است.

سرفصل‌های آموزشی دوره کابینت ساز فنی و حرفه‌ای 

مهارت آموزان با حضور در این کلاس‌ها، اصول پایه‌ای و اصلی در طراحی و ساخت کابینت را یاد می‌گیرند. به طور کلی سرفصل‌های آموزشی دوره شامل موارد زیر است.
● یادگیری چگونگی محاسبات در برش ورق‌های mdf
● آشنایی کامل با ابزار ویژه کابینت سازی
● یادگیری چگونگی کار با انواع ابزار و تجهیزات ویژه کابینت سازی مانند میخ کوب، پمپ باد و منگنه کوب
● آشنایی با انواع مدل‌‌های روز کابینت
● کسب مهارت در طراحی و اجرای دکوراسیون کابینت آشپزخانه
● آموزش ساخت انواع جزیره، کتیبه، میز غذا و …
● آشنایی با انواع صفحات مختلف کورین
● یادگیری شیوه‌های به کارگیری تیغه‌های مخصوص برشکاری، پرداخت و ابزار زنی
● یادگیری نحوه برش کناره‌ها و روش‌های طرح و فرم ‌دهی به کابینت
● شناخت انواع پیچ‌های مناسب به منظور اتصال ورق‌ها و ابزار خزینه
● آشنایی با روش‌های اندازه‌گیری محل مورد نظر جهت اتصال کابینت
● آشنایی با نرم‌افزارهای مخصوص طراحی‌های سه بعدی کابینت مانند چیف
● آموزش کامل طراحی مدل‌های درخواستی مشتریان
● آشنایی با انواع رنگ‌‌بندی کابینت
● یادگیری چگونگی استحکام بخشیدن به کابینت
● آموزش طراحی کابینت‌های نما و اجرای آن‌ها
● آموزش نصب تاج و زیر چراغ‌ها
● آشنایی با ابزار ویژه تزیین کابینت

دانلود سوالات کابینت ساز چوبی

مهارت‌های کاربردی دوره کابینت ساز فنی و حرفه‌ای

در دوره کابینت سازی کارجویان تمامی مهارت‌ها و توانایی‌های لازم را در اجرای دکوراسیون آشپزخانه به دست می‌آورند.‌ برخی از این مهارت‌ها عبارتند از:
● توانایی در نصب ریل، نبشی و لولای درب
● مهارت در روش‌های نصب دستگیره و جک کابینت
● مهارت در نصب و رگلاژ درب‌های کابینت
● توانایی در مونتاژ قطعات و سایر اجزای کابینت
● مهارت در اتصال پیچ و مهره‌ کابینت
● آموزش برشکاری با استفاده از تجهیزاتی مانند دورکن
● مهارت در شناخت انواع ورق‌های چوبی مورد استفاده در کابینت سازی
● مهارت در نحوه چسباندن pvc به روش دستی
● مهارت در ساخت انواع فایل‌های کشویی
● مهارت در ساخت یونیت با اندازه‌های مختلف
● مهارت در تراز بندی و نصب پایه‌‌های پاخور دار یا دکوری
● مهارت در نصب سینک ظرفشویی، آب‌چکان و …

بازار کار و آینده شغلی مهارت کابینت سازی

امروزه در زیباسازی منزل به نمای آشپزخانه و دکوراسیون آن خیلی اهمیت داده می‌شود و معمولا افراد هر چند سال یک بار اقدام به تعویض دکوراسیون و کابینت‌ها می‌کنند.‌ بنابراین کسانی که در این حرفه فعالیت می‌کنند، بازار کار و درآمد خوبی دارند. از این رو کارآموزان بعد از پایان آموزشات دوره و اخذ مشاوره از سوی سازمان به منظور کاریابی به راحتی می‌توانند در کارگاه‌های کابینت‌سازی مشغول به کار شوند. کار کردن در این کارگاه‌ها، علاوه بر این‌که برای کارآموزان درآمد به همراه دارد، بر تجربه و مهارت آن‌‌ها نیز می‌افزاید.

جمع‌بندی

دوره کابینت سازی،‌ یکی از دوره‌های آموزشی کاربردی در مراکز فنی و حرفه‌ای است. این دوره زیر نظر اساتید مجرب و کارآزموده در زمینه طراحی و ساخت انواع کابینت ام دی اف برگزار می‌شود. تمامی علاقه‌مندان در صورت واجد شرایط بودن، به صورت رایگان می‌توانند در در این دوره‌ها شرکت کنند.‌ در طول این دوره کارآموزان، دانش و تخصص‌های لازم در رابطه با کابینت‌ سازی چوبی را به دست خواهند آورد. در پایان دوره از داوطلبان آزمون تئوری و عملی گرفته می‌شود و به کسانی که در مجموع موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی شوند، مدرک‌ بین‌المللی در زمینه کابینت‌ سازی چوبی اعطا خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا