زیبایی و آرایش ناخن یکی دیگر از هنرهای آرایشگری است که در برخی از سالنهای زیبایی، به عنوان خدمات کاشت ناخن ارائه میشود. برای این که بتوان در این کار فعالیت نمود نیاز به گرفتن مدرک فنی و حرفهای در این زمینه است. هنرجویان برای اخذ مدرک، ابتدا باید در دورههای آموزشی کاشت ناخن شرکت نموده تا بتوانند مهارتهای لازم را به دست آورند.
در این دوره، هنرجویان آموزشهای لازم در زمینههایی مانند روند کامل کاشت ناخن با استفاده از روشهای مختلف، کاشت پایه، کاشت ناخن با تیپ یا فرمر، کاشت ناخن پودری، هلویی، لمینت ناخن و آموزش ژلیش کاری را فرا میگیرند.
مراحل آموزش کاشت ناخن
کاشت ناخن نیاز به طی کردن مراحل و فرآیندهایی دارد. قبل از فراگیری این مراحل ابتدا هنرجویان با وسایل و ابزار کاشت ناخن آشنا میشوند سپس در مورد انواع روشهای کاشت، اطلاعاتی را به دست میآورند. در این دوره در مورد همه روشهای کاشت ناخن، آموزشات لازم به هنرجو داده میشود و به صورت عملی نیز چند مدل از کاربردیترین طراحیهای ناخن توسط مربی اجرا میشود. هنرجویان همچنین در این دوره با ترمیم و ریمو کاشت ناخن آشنایی پیدا میکنند. به طور کلی مراحل کاشت ناخن شامل چهار مرحله به صورت زیر است.
1- مرحله زیرسازی
اینمرحله تأثیر بسزایی در کیفیت کار نهایی دارد طوری که اگر به درستی انجام نشود؛ بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی شاهد هوا گرفتگی یا افتادن ناخن مشتری خواهید بود. زیرسازی، خود به چندین بخش تقسیم میشود که به ترتیب عبارتند از:
● مانیکور خشک: اولین و مهمترین مرحله از زیر سازی است که اگر به درستی اجرا نشود باعث اختلال در کار میشود.
● خراش دادن سطح ناخن: در این مرحله باید بر روی سطح صدفی ناخن، خراشهایی ایجاد کرد. دلیل انجام این کار ایجاد چسبندگی بیشتر بین مواد و سطح ناخن بوده و همچنین باعث از بین بردن چربیهای اضافه بر روی ناخن میشود.
2- مرحله مواد گذاری
این مرحله مشترک بین تمامی انواع کاشت است. با یادگیری صحیح آن میتوان در همه انواع کاشت ناخن از آن استفاده کرد. شناخت نوع مواد، ترکیب آنها و همچنین طرز استفاده از آنها در این مرحله حائز اهمیت است. اگر در این مرحله ابزار و روش درست استفاده از آنها را بلد نباشید، نمیتوانید عملیات مواد گذاری را به طور دقیق و اصولی انجام دهید. اینمرحله نیز خود از چندین بخش تشکیل شده است که عبارتند از:
● انتخاب قلم مناسب: شناخت همهی قلمها در این بخش میتواند کمک شایانی به سرعت مواد گذاری کند. استفاده از نوع قلم مناسب با دست ناخن کار و سایز ناخن میتواند در راحتتر شدن کار ناخن کار مؤثر باشد.
● نحوه صحیح قلم گرفتن و برداشتن مواد: برداشتن صحیح مواد نیز در کیفیت ناخن تأثیر زیادی دارد. زیرا اگر اینکار به طور اصولی انجام نشود باعث بر جای ماندن مواد در لابلای قلم شده و کار مواد گذاری بیشتر طول میکشد.
● غلظت مواد: میزان غلظت مواد ترکیبی و نحوه رسیدن به این غلظت در مواد گذاری با پودر، بسیار مؤثر است.
● ضخامت مواد گذاری: مقدار موادی که بر سطح ناخن گذاشته میشود بر مدت زمان و نتیجه کار مرحله سوهان کشی نیز تأثیر گذار است.
3- مرحله سوهان کشی
در این مرحله، از سوهان برقی با سر سوهانهای مخصوص جهت ایجاد شکل نهایی ناخن استفاده میشود. سوهان کشی نیز خود شامل چندین مرحله به شرح زیر است:
● از بین بردن ناهمواریها: هدف از این مرحله حذف تمام ناهمواریها و برآمادگیهای سطح ناخن است. در این مرحله از سر سوهان الماسهای استوانهای سر گرد یا مخروطی استفاده میشود. زاویه درست سر سوهان با ناخن و همچنین نحوه صحیح گرفتن سوهان در این مرحله بسیار مهم است.
● دور گیری: در این بخش دور مواد، سوهان کشی میشود تا در صورت وجود ناهمواری، از بین برود.
● ایجاد فرم نهایی ناخن: ایجاد فرم نهایی ناخن با استفاده از سر سوهان استوانهای امکانپذیر است.
● فرم دهی: این مرحله توسط سوهان دستی انجام میگیرد که با توجه به فرم ناخن قابل تغییر است.
● از بین بردن هر گونه ناهمواری احتمالی: در این بخش با سر سوهان کاغذی هر گونه برآمدگی احتمالی بر روی ناخن از بین میرود. با اجرای این مرحله، رد سوهان دستی و سر سوهان الماسهای استوانهای ناپدید میشود.
4- مرحله طراحی ناخن
طراحی ناخن آخرین مرحله در کاشت ناخن است که ناخن کار باید با توجه به سلیقه و انتخاب مشتری این مرحله را انجام دهد. بعضی مشتریان ترجیح میدهند با یک تاپ شاین ساده ناخن را طراحی کنند و برخی دیگر خواستار طرحهای متنوع دیگر هستند. در واقع با تمام شدن این مرحله کار کاشت ناخن به پایان میرسد.
دوره مبتدی کاشت ناخن
در این دوره، هنرجو ابتدا با شیوههای حفظ بهداشت ناخن و جلوگیری از قارچ و میکروب آشنا شده سپس فرآیندهای عملی کاشت ناخن و زیبایی، به آنها آموزش داده میشود. در دوره مبتدی، هنرجویان با انواع روشهای کاشت، ویژگیها و معایب هر روش و نحوه درست سوهان کشیدن آشنا میشوند. به طور کلی آموزشهای این دوره شامل مانیکور خشک، مانیکور تر، کاشت پایه، هلویی، میکس، کار با انواع قالبها، کاشتهای تزیینی، مرمری، طلاکوب، مارال و گل خشک سیلک است.
دوره حرفهای کاشت ناخن
لازمه شرکت در این دوره، فراگیری آموزشهای داده شده در دوره مبتدی است. در واقع هنرجو علاوه بر مهارتهای دوره مبتدی، در مورد شناخت ساختمان و معماری ناخن، روش مانیکور روسی با دستگاه، کاشت بیبی بومر، صدف سازی، کار با پودرهای رنگی و گل برجسته، گریم ناخن با قلم و شابلون و مواد گذاری تک مرحلهای با پودر را آموزش میبیند.
یک هنرجوی حرفهای همچنین با طرز کار با فرنچهای ژورنالی مانند مرمید، فلاورینگ، حفره، اینتریور دیزاین، تشخیص متریال ژلیش، کاشت ژل پایه، آموزش ساخت ژل و پلی ژل رنگی آشنا شده و به صورت عملی کار میکند.
آشنایی با وسایل و تجهیزات مورد نیاز
هر آرایشگر ناخن کار قبل از هر چیزی باید وسایل مورد نیاز کار خود را بشناسد. هزینه تهیه و خرید این وسایل و تجهیزات بر عهده ناخن کار یا هنرجوی دوره است. از مهمترین ابزار میتوان به دستگاه سوهان برقی و دستی، پودر کاشت، لیکویید کاشت، سوهان چوبی، پولیش بافر، کاتر، نیپر، تیپ کاشت، ضد قارچ، ژل و کرم مخصوص مانیکور، ناخن گیر، لنز ناخن، چسب ناخن، لاک مخصوص فرنچ، انواع لاک رنگی و طرحدار، شابلون، محلول ضد عفونی کننده و پرایمر ناخن اشاره کرد.
دانلود سوالات گروه مراقبت و زیبایی
مهارتهای به دست آمده بعد از شرکت در دورههای کاشت ناخن
یک ناخن کار زمانی حرفهای میشود که علاوه بر گذراندن آموزشهای لازم را از صفر تا صد، به صورت عملی هم کار کرده باشد. در واقع بعد از اتمام دوره، ناخن کار باید بتواند کارهای مربوط به کاشت ناخن از جمله کاشت ناخن قالبی، کاشت ناخن دیپینگ، کاشت ناخن فرنچ یا فرنچ دائمي، تیپ گذاری یا کاشت ناخن موقت، کاشت سرامیک ناخن، کاشت ناخن بیبی بومر، کاشت طلاکوب و ماربل را انجام دهد.
برای این که بتوان در این کار حرفهای و متبحر شد، نیاز است در حال آموزش دیدن، روشهای جدید و به روز را فرا بگیرید. با داغ شدن بازار کاشت ناخن در این روزها و علاقه عده زیادی به این کار، رقابت بین ناخن کارها تا حدودی سخت شده است. بنابراین هر چقدر سعی کنید کار با کیفیتتری به مشتری ارائه دهید؛ در جذب مشتری موفقتر عمل خواهید کرد.
نکات کلیدی در کاشت ناخن
در رابطه با کاشت ناخن، نکات کلیدی وجود دارد که کمک میکند بهتر بتوان مراحل کاشت ناخن را به درستی انجام داد. در واقع گرفتن تنها گرفتن مدرک فنی و حرفهای کاشت ناخن مهم نیست بلکه باید بتوان مهارتهای خود را تقویت کرد. در زیر به برخی از این نکات کلیدی اشاره میکنیم.
1- توجه به فرم ناخن مشتری
شناخت فرم ناخن در انتخاب مدل ناخنی که مناسب با صدف ناخن فرد باشد، کمک زیادی میکند. یک ناخن کار حرفهای باید بداند که هر فرم ناخن به چه صدف ناخنی بهتر میآید. اگر این مورد رعایت شود مسلماً در بالا بردن کیفیت نهایی ناخن مشتری تأثیر زیادی خواهد داشت.
2- روش صحیح لاک زدن
درست و اصولی لاک زدن باعث بالا رفتن دقت و سرعت کار میشود. در غیر این صورت باید زمان زیادی صرف خشک شدن لاک کرد. صحیح لاک زدن همچنین در کیفیت انجام ژلیش ناخن، تأثیر زیادی دارد.
3- شناسایی اختلالات ناخن کاشته شده
یک هنرجوی رشته ناخن کاری، در طی دوران آموزش با انواع مشکلات ناخن مانند هوا گرفتگی، علت افتادن و شکستن ناخن کاشته شده، بیماریهای مربوط به ناخن و علائم شناسایی آنها، دلیل ایجاد و علائم قارچهای ناخن و نیز راههای برطرف کردن آنها آشنایی پیدا میکند.
4- فراهم کردن محیط کار مناسب
برای یک ناخن کار داشتن یک محیط مناسب و ایدهآل امری مهم و ضروری است. شرایط محیطی شامل تهویه و نور مناسب، نوع میز کار و مناسب بودن ارتفاع آن میشود. از دیگر ویژگیهای محیط کار، ضد عفونی کردن تجهیزات و وسایل مورد نیاز است که همه این موارد باید توسط ناخن کار رعایت شود.
جمعبندی
امروزه یادگیری کاشت ناخن در بین بسیاری از خانمهای جوان رواج زیادی پیدا کرده است. برای انجام این کار به صورت قانونی، نیاز به داشتن مدرک ناخن کاری زیر نظر سازمان فنی و حرفهای است. متقاضیانی که مایل به کسب مهارت ناخن کاری هستند میتوانند در سالنهای کاشت ناخن زیر نظر سازمان آموزش دیده و مدرک لازم را به دست آورند.
در این دوره هنرجویان تمامی آموزشهای اولیه و لازم را در زمینه کاشت ناخن فرا میگیرند. این دوره شامل دو فاز به صورت مبتدی و پیشرفته است که هنرجویان ابتدا مرحله مبتدی را پشت سر گذاشته سپس کسانی که مایل به فراگیری در دوره پیشرفته هستند میتوانند در دورههای آموزشی حرفهای زیر نظر اساتید مجرب شرکت نمایند.