آشنایی با دوره میکاپ یا متعادل سازی چهره زنانه سازمان فنی و حرفه ای

آرایش و میکاپ، امروزه در بین دختران و خانم‌های جوان طرفداران زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل خیلی از خانم‌ها دوست دارند این هنر را به طور حرفه‌ای یاد بگیرند تا بتوانند از طریق آن کسب درآمد کنند. هنر آرایش و زیبایی یک هنر برتر است که افراد علاقمند به آموزش و فعالیت در این حرفه، می‌توانند از طریق آموزشگاه‌های آرایشگری در دوره‌های آموزشی میکاپ شرکت کنند.
برای شرکت در این دوره‌ها می‌توان از طریق سازمان فنی و حرفه‌ای اقدام کرد. به این طریق که سازمان فنی و حرفه‌ای به برخی از سالن‌های زیبایی مجوز آموزش و ‌مربیگری می‌دهد. متقاضیان عزیز می‌توانند به این سالن‌ها مراجعه کرده و در کلاس‌های آموزشی آن‌ها ثبت‌نام کنند.

میکاپ چیست؟

معنی اصلی میکاپ در لغت ترکیب یا ساختار است. به طور کلی میکاپ به مدل‌ها و سبک‌های مختلفی تقسيم می‌شود. در واقع میکاپ، همان آرایش معمولی صورت است که در جهت رفع عیوب و چین و چروک صورت انجام می‌شود. در میکاپ تنها از رنگ استفاده می‌شود و مانند گریم از تکنیک سایه روشن برای اصلاح چهره استفاده نمی‌کنند.
میکاپ بر روی فرم‌های صورت تأکیدی ندارد و تنها به صورت، رنگ و لعاب می‌دهد و صورت را بشاش و جوان‌تر نشان می‌دهد. روشی که معمولاً آرایشگرها به کار می‌برند ترکیبی از میکاپ و گریم است.

دانلود سوالات متعادل ساز چهره زنانه

منظور از سبک یا استایل در میکاپ چیست؟

سبک یا استایل به همان شیوه آرایشگری گفته می‌شود که وزن و هارمونی رنگ را در صورت تقسیم‌بندی می‌کند. بنابراین سبک‌های آرایشی با توجه‌ به‌ چگونگی استفاده از رنگ‌ها و هارمونی آن‌ها تعریف می‌شوند. یعنی توازن و هماهنگی در قسمت‌های مختلف صورت بر اساس سبک یا استایل انجام می‌شود. نمونه‌هایی از سبک و استایل‌های معروف شامل عربی، هالیوودی و اروپایی است. این سبک‌ها به صورت زیرمجموعه‌های بزرگ‌ تری از انواع افکت‌ها ایجاد شده‌اند.
در زیر توضیح مختصری در مورد افکت‌ها داده شده است؛ اگر مایل هستید در مورد افکت‌ها و سبک‌ها بیشتر بدانید توصیه می‌شود در ادامه مطالب همراه ما باشید.

منظور از افکت‌ها چیست؟

منظور از افکت، بازی با وسایل و ابزار آرایشی، توسط حرارت و رنگ در اجزای صورت است. در افکت با مجموعه وسیعی از رنگ‌ها و سبک‌های نو و جدید سروکار داریم. بنابراین یک میکاپپیست حرفه‌ای می‌تواند با استفاده از خلاقیت و ابتکار خود، هر نوع مدل آرایش یا افکتی را ایجاد کند. پس می‌توان گفت عنصر مهم در آرایشگری خلاقیت و نوآوری است. در دوره‌هاي آرایشگری از مبتدی تا حرفه‌ای برخی از انواع سبک‌ها و افکت‌ها به هنرجویان آموزش داده می‌شود.

fanivaherfei15-1

انواع سبک‌های میکاپ صورت

در تمام سبک‌های میکاپ باید متعادل سازی با نوع میمیک صورت انجام شود. یعنی باید نوع میکاپ با فرم صورت تطبیق داده شود و متناسب با نوع صورت، میکاپ انتخاب شود. به طوری که در سبک‌های عربی، آرایش به صورت غلیظ است و مختص اجزای درشت در صورت عرب‌ها است در حالی که در سبک اروپایی آرایش لایت با استفاده از رنگ‌های طبیعی و ملایم انجام می‌شود. در زیر به چند نوع از پر مخاطب‌ترین سبک‌های میکاپ اشاره شده است.

سبک کلاسیک
در سبک کلاسیک نوع آرایش چشم و ابرو باید غلیظ و تند باشد؛ در حالی که آرایش لب‌ها کاملاً طبیعی و ملایم است. گاهی اوقات آرایشگران برعکس این روش، میکاپ کلاسیک را انجام می‌دهند. یعنی در آرایش چشم از سایه‌های لایت و روشن و برای آرایش لب‌ها، از رنگ‌های غلیظ و جیغ استفاده می‌کنند. به این صورت که رژلب‌های با رنگ قرمز و زرشکی در این سبک بسیار کاربرد دارد.
برای آرایش چشم هم از سایه‌هایی ملایم و متناسب با رنگ رژ لب می‌توان استفاده کرد. در این سبک از آرایش، بیشترین تأکید بر روی آرایش چشم‌ها و لب‌ها است و به استفاده از رژ گونه اصراری نشده است.

سبک شرقی
در میکاپ شرقی بیشتر رنگ‌های شاد و زنده استفاده می‌شود. در این سبک از آرایش، میکاپیست برای استفاده از رنگ‌های روشن و شاد در چشم‌ها و لب‌ها آزاد است و در واقع این سبک کاملاً برعکس سبک کلاسیک است. در آموزش این سبک به هنرجویان توصیه می‌شود که رنگ‌هایی مانند قرمز، بنفش، زرشکی، سرخابی و قهوه‌ای را در میکاپ اجزای صورت به کار ببرند.

سبک مصری
در این سبک بیشتر دقت و توجه بر روی چشم‌ها است. به طوری که برای کشیدن خط چشم، از دو خط در بالا و پایین چشم به صورت موازی استفاده می‌کنند به طوری که گوشه‌های انتهایی چشم از بیرون را به اندازه یک بند انگشت امتداد می‌دهند تا به هم برسند.
برای فید کردن گوشه‌های بیرونی چشم، سایه مشکی به کار می‌برند و برای سایه قسمت داخلی، از سایه‌های براق مانند مسی و طلایی استفاده می‌کنند. گاهی اوقات نیز رنگ‌های بژ و طلایی برای سایه زیر چشم کاربرد دارد. در این سبک از آرایش برای انتخاب رنگ رژ لب و رژ گونه، با توجه به تنالیته چشم عمل کرده و از رنگ‌های مسی آتشین و … استفاده می‌کنند.

سبک هندی
در آرایش به سبک هندی بیشتر از فون‌های آرایشی تیره و متمایل به قهوه‌ای در زیرسازی پوست استفاده می‌شود. در این نوع آرایش همچنین برای آرایش چشم‌ها و لب‌ها، رنگ‌های گرم و جیغ را به کار می‌برند. سایه‌های چرب و براق، رژگونه و رژ لب‌های غلیظ و تیره در سبک هندی به وفور به چشم می‌آید. این سبک آرایش بیشتر در کشورهای خاور دور مانند هند طرفدار دارد.

سبک ژاپنی
سبک ژاپنی نیز تا حدودی شبیه به آرایش شرقی است. در این سبک برای زیرسازی پوست، از رنگ‌هایی که از رنگ‌ پوست روشن‌تر بوده یا تقریبا همرنگ پوست است استفاده می‌شود. در سبک ژاپنی پلک‌ها را با سایه تیره مانند دودی آرایش کرده و فید می‌کنند. در این سبک همچنین مژه‌ مصنوعی کم‌پشت با گوشه‌های بلند به کار برده می‌شود و رژگونه‌ها بسیار کمرنگ و ملایم است.

دانلود سوالات گروه مراقبت و زیبایی

سبک عربی
در سبک عربی سایه‌های رنگ با غلظت و حجم بالا مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد. میکاپیست دارای سبک عربی باید بیشتر از رنگ‌های گرم و تیره استفاده کند. در واقع این نوع میکاپ بسیار شلوغ به نظر رسیده و باعث ایجاد تغیرات زیاد در چهره می‌شود. در این سبک آرایشگری باید توجه ویژه‌ای به برجسته‌سازی و نمایان کردن گونه‌ها و لب‌ها داشته باشید. نوع زیرساز استفاده شده در این سبک، فون‌های تیره با متد کانتورینگ است.

سبک هالیوودی
در این سبک بیشتر تمرکز بر روی متعادل سازی چهره و صورت است به طوری ‌که چهره فرد بعد از میکاپ کاملاً طبیعی به نظر برسد. این سبک بیشتر در میان بازیگران و هنرپیشگان سینمای آمریکا به کار برده می‌شود، ازاین‌رو به سبک هالیوودی معروف است. در این سبک به آرایشگران حرفه‌ای توصیه شده است که از مصرف بیش از اندازه فونداسیون پرهیز کنند.
استفاده از رنگ‌های طبیعی و پایه نزدیک به رنگ پوست، در این سبک خیلی رواج دارد. در سبک هالیوودی به کار بردن رنگ‌های شاد و روشن تا حدی که چهره فرد را از حالت طبیعی خارج نکند، مجاز است. در این سبک، تضاد زیبا بین آرایش چشم و لب نیز صورت می‌گیرد. به طوری که برخی اوقات با افکت‌های زیبایی از تیرگی چشم‌ها و روشن بودن رنگ رژ لب مواجه می‌شویم.

سبک خلیجی
در آرایش خلیجی به کار بردن سایه‌های خطی با مرز مشخص بسیار حائز اهمیت است. در این سبک همچنین به آرایشگران توصیه می‌شود که از سایه‌های تند، تیره و سرد در چشم‌ها زیاد استفاده کنند. نوع خط چشم استفاده شده در سبک خلیجی بیشتر رنگی است و انواع طرح‌های فانتزی، نگین و خالکوبی در اطراف چشم بسیار دیده می‌شود.
رنگ‌های مورد استفاده برای رژ لب و گونه بیشتر صورتی تیره، زرشکی و قرمز است. برای زیرسازی پوست از فون‌های تیره استفاده‌ شده و یک سری سایه روشن‌های شدید در بعضی قسمت‌های صورت باید ایجاد شود.

لوازم مورد نیاز برای میکاپ

برای میکاپ و چهره‌آرایی، شما به تجهیزات و یک سری لوازم احتیاج دارید. یک متقاضی حرفه آرایشگری، قبل از این که حرفه میکاپ را یاد بگیرد باید ابتدا با وسایل متعادل سازی چهره، آشنایی کامل پیدا کند. برخی از این وسایل به شرح زیر است:

مرطوب کننده و پرایمر
مرطوب کننده باعث آبرسانی پوست شده و پرایمر نیز در ماندگاری و تثبیت آرایش مؤثر است. بنابراین اولین رکن یک آرایش خوب و حرفه‌ای، استفاده از مرطوب کننده و پرایمرهای رنگی متناسب با رنگ‌ و نوع پوست است.

کرم پودر و کانسیلر
یک هنرجوی مبتدی در آرایشگری این را باید بداند که کرم‌پودر و کانسیلر جهت پوشاندن کک و مک و لکه‌های روی پوست به کار می‌رود. بعد از استفاده از این مواد بر روی پوست، صورت آماده آرایش و میکاپ می‌شود.

خط چشم و ریمل
ریمل جهت پر پشت و بلند کردن مژه‌ها کاربرد دارد. ریمل‌ها در انواع مختلف خرده مژه‌دار یا پلاستیکی و ضد آب در بازار موجود هستند. از خط چشم نیز جهت حالت دادن و بزرگ نشان دادن چشم‌ها استفاده می‌شود.

پالت سایه
پالت سایه شامل رنگ‌های مختلفی است که برای آرایش پشت پلک کاربرد دارد. این پالت‌ها به صورت مخملی، براق، اکلیلی برای سبک‌های مختلف میکاپ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رژگونه و هایلایتر
از رژگونه جهت برجسته‌سازی و بزرگ کردن گونه‌ها استفاده می‌شود. هایلایتر به منظور سایه روشن زدن بر قسمت‌های برجسته صورت مانند بینی ، چانه و پیشانی کاربرد دارد.

انواع رژ لب
رژ لب کامل کننده میکاپ بوده و چهره سازان متناسب با هر سبک آرایش از رژ لب خاصی استفاده می‌کنند. آرایشگرها باید متناسب با نوع لب، انواع رژلب‌های حجم دهنده، براق، مات و … را به کار ببرند.

گرفتن مدرک آرایشگری

بعد از این که فرد دوره‌های آموزشی را در آموزشگاه‌های زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای گذراند، می‌تواند در آزمون‌های تحت نظارت سازمان شرکت کند. برای شرکت در این آزمون مطالعه کتاب‌ها و جزوات در خصوص آرایشگری و میکاپ، شانس قبولی در آزمون را افزایش می‌دهد. در این آزمون، زیر نظر داوران، از هنرجو آزمون عملی گرفته می‌شود و در صورت کسب نمره قبولی موفق به اخذ مدرک آرایشگری خواهد شد.

جمع‌بندی

امروزه حرفه آرایشگری یکی از شغل‌های پردرآمد محسوب می‌شود. برای گرفتن‌ مدرک فنی میکاپ، نیاز به گذراندن دوره آموزشی و شرکت در امتحان آرایشگری است. گرفتن مدرک آرایشگری در واقع نوعی مجوز برای احداث سالن زیبایی است.‌
جهت حرفه‌ای شدن در این شغل تنها مدرک کافی نیست و شما باید مهارت خود را به روز کنید. یک آرایشگر حرفه‌ای باید با انواع سبک‌ها و مدل‌های چهره‌آرایی آشنایی کامل داشته باشد. ازاین‌رو شرکت در دوره‌های آموزشی برگزار شده از سوی اساتید مجرب و کارآزموده همواره ضروری است.

One Comment

  1. توضیحات خیلی عالی و کامل بود
    ممنون از شما که این اطلاعات مهم رو در اختیارمون گذاشتین??

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button