آشنایی با دوره کیک ساز سازمان فنی و حرفه ای

امروزه استفاده از کیک‌ جهت پذیرایی رسمی در جشن‌های تولد و عروسی و عقد، سالگرد و ماهگرد تولد و ازدواج، جشن دندونی، جشن فارغ‌التحصیلی و … بسیار دیده می‌شود. کیک‌ها دارای انواع و اقسام مختلفی هستند که هر کدام طعم مخصوص به خود را دارند. در هر مناسبت از کیک خاصی استفاده می‌شود که کیک ‌سازان باید بتوانند کیک مناسب مراسم را طراحی و تولید کنند.
در دوره کیک‌ ساز سازمان فنی و حرفه‌ای، آموزشات لازم مرتبط با طرز تهیه و پخت انواع کیک، کاپ کیک، شیرینی و ‌… به هنرجویان ارائه می‌شود. این دوره به صورت کاملا تخصصی و مهارتی قابل برگزاری است. تمامی علاقه‌مندان به این حرفه می‌توانند به صورت رایگان در کلاس‌های آموزشی دوره شرکت کنند. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره کیک ساز هستید این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

دوره کیک ساز سازمان فنی و حرفه‌ای

کیک‌ ساز جزء مشاغل مربوط به حوزه قنادی و شیرینی پزی است. این شغل شامل شایستگی‌هایی مانند پخت انواع کیک‌های پایه، پایه‌گذاری کیک‌ها، طراحی کیک‌های چند طبقه، پخت انواع کرم‌ها، تزیین انواع کیک با خامه و ماسوره، تزیین کیک‌ها با شکلات‌های کاکائویی، ژله بریلو و خمیر فوندانت، تزیین کیک با باتر کرم و باست کیک است. در دوره کیک ساز، مهارت‌ها و تخصص‌های لازم در مورد تمامی شایستگی‌های معرفی شده به هنرجویان آموزش داده می‌شود.

دانلود سوالات کیک ساز

شرایط و نحوه ثبت‌ نام

برای شرکت در دوره کیک ‌ساز یک سری شرایط عمومی ویژه هنرجویان برقرار است. از جمله شرایط ثبت نام در دوره می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
● برخورداری داوطلبان از سلامت جسمانی و روانی کامل
● داشتن حداقل سن 15 سال تمام
● ترجیحا داشتن پیش زمینه مهارتی در رشته شیرینی پزی
● داشتن مدرک پایان متوسطه اول ( در شرایط استثنا داوطلبان با مدرک تحصیلی پایین‌تر نیز پذیرفته خواهند شد.)

مزایا و ویژگی‌های دوره کیک ساز

شرکت در دوره کیک ساز فنی و حرفه‌ای برای همه‌ی داوطلبان به صورت رایگان است.‌ تعداد جلسات آموزشی دوره در هفته، با توجه به شرایط و درخواست هنرجویان مشخص می‌شود. در صورتی که داوطلبان کارمند باشند می‌توانند برگزاری جلسات آموزشی را به آخر هفته نیز موکول نمایند. در پایان این دوره آموزشی از هنرجویان آزمونی گرفته خواهد شد و به کسانی که موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی شوند، مدرک معتبر و بین‌المللی کیک ‌ساز از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای اعطا خواهد شد.

سرفصل‌های آموزشی دوره کیک ساز

در دوره کیک ساز، دانش و تخصص‌های مرتبط با پخت انواع کیک و تزئینات آن‌ به هنرجویان آموزش داده می‌شود. مهم‌ترین سرفصل‌های آموزشی دوره شامل موارد زیر است:
پخت انواع کیک پایه
در مبحث پخت کیک‌های پایه هنرجویان مهارت‌های زیر را یاد خواهند گرفت:
● شناخت مواد اولیه کیک‌ها
● آشنایی با انواع کیک‌های پایه مانند کیک اسفنجی، کیک خیس و ویژگی‌های آن‌ها
● شناخت انواع روغن و چربی‌های مورد استفاده در کیک‌ها
● شناخت آرد‌‌های مناسب و مخصوص کیک‌ها
● آشنایی با انواع طعم دهنده‌‌ها و بهبود دهنده‌ها
● شناخت انواع امولسیون‌ها
پخت انواع کرم‌های مورد استفاده در کیک
در بیشتر کیک‌های صنعتی، از کرم‌ها برای فیلینگ کردن آن‌ها استفاده می‌کنند. در سرفصل آموزشی مربوطه، هنرجویان با روش‌های تهیه انواع کرم آشنا می‌شوند و مهارت‌های لازم را به دست می‌آورند. برخی از مهم‌ترین مباحث آموزشی فصل کرم‌ها عبارتند از:
● آشنایی با انواع مواد اولیه مصرفی ویژه تهیه کرم‌ها
● شناخت انواع طعم دهنده‌های مخصوص کرم‌ها
● آشنایی با انواع غلظت دهنده‌های مورد استفاده در تهیه کرم‌ها
● آشنایی با ظروف مخصوص تهیه کرم‌ها
پایه گذاری کیک‌ های چند طبقه
یکی از مباحث مهم در بحث کیک سازی، روش‌های تهیه کیک پایه در کیک‌های چند طبقه است. برای این کار کیک سازان باید مهارت و آموزش‌های لازم را دیده باشند. برخی از مهم‌ترین مباحث آموزشی فصل پایه‌گذاری کیک‌ها به شرح زیر است:
● شناخت انواع پایه‌های کیک و ویژگی هر کدام
● یادگیری روش پخت انواع پایه کیک‌
● روش‌های گذاشتن طبقات کیک‌ها بر روی یکدیگر
● آموزش تزیین کیک‌های چند طبقه

روش‌های فیلینگ کردن کیک ها

مفهوم فیلینگ کردن کیک‌ها به معنای پر کردن لایه‌های بین کیک است. در واقع کیک سازان با استفاده از این روش کیک را خوشمزه‌تر می‌کنند.‌ برای فیلینگ کیک‌ها لازم است ابتدا کیک سرد شده سپس توسط چاقوی دندانه‌دار بلند، به تعداد لایه‌های مورد نظر و به اندازه مساوی تقسیم شود. قطر هر لایه کیک حداقل باید 5 سانتی‌متر باشد. برای فیلینگ کیک‌ها می‌توان از انواع خامه فرم گرفته، مربا، میوه‌ها و شکلات‌ها استفاده کرد.‌
از انواع فیلینگ‌ها می‌توان به فیلینگ پنیری، فیلینگ‌ گاناش، فیلینگ با طعم موکا و فیلینگ با ژله بریلو اشاره کرد. در پایان کار فیلینگ کیک، باید آن را برای چند ساعتی درون یخچال گذاشته تا آماده سرو شود. یک نکته قابل توجه در مورد فیلینگ کیک‌ها این است که مواد مورد استفاده برای فیلینگ باید سفت و غلیظ باشند.
روش‌های خامه کشی و تزیین کیک با ماسوره‌
بعد از آن که پایه کیک مورد نظر آماده شد، نوبت به خامه‌کشی آن می‌رسد. برای سهولت و سرعت بخشیدن به خامه‌کشی بهتر است از پایه‌‌های گردان برای زیر کیک استفاده شود. این مرحله نیاز به مهارت و تخصص ویژه‌ای دارد. در این فصل هنرجویان آموزش‌های لازم را در خصوص خامه‌کشی دریافت خواهند کرد. به طور کلی مهارت‌های خامه کشی شامل موارد زیر است:
● شناخت انواع خامه و ویژگی‌های آن‌ها
● یادگیری طرز تهیه خامه قنادی
● مهارت در حل آوری پودر خامه
● روش‌های خامه کشی در انواع کیک
روش‌های تزیین کیک‌ها با انواع شکلات
کیک‌های شکلاتی بسیار جذاب هستند از این رو طرفداران زیادی دارند. تزیین این‌گونه کیک‌ها به مهارت و تخصص ویژه نیاز دارد. در این فصل، به هنرجویان در خصوص تزیین کیک‌ها با شکلات،‌ کلیه آموزشات لازم داده می‌شود. آموزشات مرتبط با تزیین‌های شکلاتی عبارتند از:
● شناخت انواع قالب مخصوص شکلات
● یادگیری روش‌های رنگ کردن شکلات سفید و شناخت انواع حلال رنگ
● آشنایی با انواع زرورق و طلق‌های شکلاتی
● روش‌های تهیه گاناش و استفاده از آن برای تزیین روی کیک
● روش‌های نگهداری انواع شکلات
روش‌های تزیین کیک با فوندانت
کیک‌های فوندانتی همواره با استقبال زیاد مشتریان روبه رو می‌شوند زیرا این کیک‌ها دارای رنگ‌های شاد و جذابی هستند. برای تهیه این کیک‌ها نیز باید مهارت لازم را به دست آورد. از مهم‌ترین مهارت‌های ویژه تزیین کیک با فوندانت می‌توان موارد زیر را برشمرد:
● آشنایی با مواد تشکیل دهنده خمیر فوندانت
● یادگیری طرز تهیه خمیر فوندانت
● شناخت انواع رنگ‌های ویژه خمیر فوندانت
● آشنایی با مواد شیمیایی و فرم‌دهنده‌ها
● آشنایی با ابزار مخصوص دیزاین کیک‌های فوندانتی
آشنایی با روش‌های تزیین کیک با باتر کرم
باتر کرم نیز نوع خاصی از کرم‌ها هستند که برای کاور کردن کیک‌ها به کار می‌روند. در دوره مذکور هنرجویان کیک ساز برای کار با باتر کرم، دانش و تخصص لازم را به دست می‌آورند. دانش‌های ویژه کار با باتر کرم شامل موارد زیر است:
● شناخت انواع باتر کرم مخصوص کاور کردن کیک‌ها
● آشنایی با باتر کرم‌های مخصوص مدل سازی
● طرز کار با باتر کرم کره‌ای
تزیین کیک با فوندانت‌‌های پایه و پیشرفته
فوندانت‌های پایه برای آماده‌سازی زمینه کیک جهت تزیینات فوندانتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای کار با فوندانت‌های پایه، هنرجویان مهارت‌های لازم از جمله شناخت رنگ‌های ویژه خمیر فوندانت، آشنایی با ابزار مخصوص دیزاین با فوندانت و شناخت انواع فرم دهنده‌های فوندانتی را کسب می‌کنند. برای کار با فوندانت‌های پیشرفته مهارت‌های زیر لازم است:
● آموزش آیسینگ جهت کار با استنسیل‌‌ها
● آشنایی با انواع تکنیک‌ها، استنسیل و روش‌های نقاشی با قلم روی فوندانت
● شناخت انواع استنسیل و کار با آن
تزیین کیک‌های باست کیک
تزیین کیک‌های باست کیک به مهارت و تخصص‌های ویژه نیاز دارد. در این فصل آموزش مهارت‌های ویژه تزیین کیک‌های باست کیک نیز به هنرجویان داده می‌شود. این آموزشات شامل موارد زیر هستند:
● آموزش استراکچر مخصوص روی کیک
● آموزش کیک‌های پایه ویژه باست کیک
● آشنایی با آناتومی چهره و بدن
● آماده سازی مناسب به منظور زیر سازی کیک

ابزارهای ویژه دوره کیک سازی

هنرجویان برای شرکت در دوره کیک‌ ساز فنی و حرفه‌ای باید ابزار و تجهیزات لازم را تهیه نمایند. به طور کلی ابزار کیک پزی به دسته‌های زیر تقسیم بندی می‌شود:
● ابزار آماده سازی در کیک پزی: این ابزار شامل الک،‌ وردنه، قلم مو، توری خنک کننده، جدا کننده تخم‌مرغ، صفحه کار سیلیکونی، کاغذ روغنی یا نسوز، سوزن تستر کیک، فر و دستکش فر است.
● ابزار اندازه گیری در کیک پزی: از مهم‌ترین ابزار اندازه‌گیری می‌توان به پیمانه جهت اندازه‌گیری مواد خشک، پیمانه اندازه‌گیری مایعات، قاشق اندازه‌گیری، ترازو آشپزخانه دیجیتال، تایمر و دماسنج فر اشاره کرد.
● ابزار ویژه مخلوط کردن مواد کیک: از مهم‌ترین ابزار به منظور مخلوط کردن مواد می‌توان قاشق همزن، کاسه‌های همزن، همزن دستی و برقی، لیسک و کاردک را نام برد.
● ابزار مخصوص برش کیک: مهم‌ترین ابزار برش کیک شامل رنده، کاتر شیرینی، کاردک، چرخ برش شیرینی، مخلوط کن شیرینی پزی و چاقوهای ویژه سرآشپز است.
● انواع قالب‌های کیک پزی: قالب‌های کیک پزی در طرح‌ها و اشکال مختلف موجود هستند. از نمونه‌های قالب کیک پزی می‌توان به مافین، لوف یا قالب کیک صبحانه، قالب گرد، دیس مخصوص کیک و شیرینی و قالب شیفون یا لوله‌دار اشاره کرد.
برای فعالیت در حرفه کیک پزی نیاز به دیدن آموزش و کسب مهارت‌های ویژه است. حرفه کیک سازی به دلیل بازار کار خوبی که دارد جزء دوره‌های پرطرفدار فنی و حرفه‌ای است. تمامی علاقه‌مندان به این حرفه در صورت واجد شرایط بودن می‌توانند به صورت رایگان در دوره‌های برگزار شده ویژه مراکز فنی و حرفه‌ای سراسر کشور ثبت نام کنند. این دوره‌ها زیر نظر اساتید مجرب و حرفه‌ای تشکیل می‌شود. هنرجویان در دوره کیک‌ پزی آموزش‌‌ها و مهارت‌های لازم را در خصوص پخت انواع کیک فرا می‌گیرند. در پایان دوره همچنین از طریق برگزاری آزمون، به کارآموزان گواهی معتبر و بین‌المللی فنی و حرفه‌ای اعطا می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button