ترجمه مقاله نقش ضروری ارتباطات 6G با چشم انداز صنعت 4.0
- مبلغ: ۸۶,۰۰۰ تومان
ترجمه مقاله پایداری توسعه شهری، تعدیل ساختار صنعتی و کارایی کاربری زمین
- مبلغ: ۹۱,۰۰۰ تومان
مطالعه حاضر نقش میانجی متفاوتی از هشت مکانیسم بی تفاوتی اخلاقی را در رابطه بین فرزندپروری خشن و پرخاشگری نوجوانان مورد بررسی قرار داده است. 389 دانش آموز دوره متوسطه (راهنمایی) در این مطالعه شرکت کردند. دادهها بر حسب گزارش والدین در مورد فرزندپروری خشن زوجین و گزارش خود نوجوانان در مورد بی تفاوتی اخلاقی جمع آوری شدند و همکلاسیهای پرخاشگر معرفی شدند. نتایج نشان داد که فرزندپروری خشن با هر یک از مکانیسمهای بی تفاوتی اخلاقی رابطه مثبتی دارد و تنها مکانیسمهای توجیه اخلاقی و زبان حسن تعبیر میتواند ارتباط بین فرزندپروری خشن و پرخاشگری نوجوانان را بطور کامل میانجی گری کند. این نتایج به مقالات موجود در مورد اینکه چگونه فرزندپروری خشن میتواند نوجوانان را بخاطر رفتارهای پرخاشگرانه بخطر بیندازد، افزوده میشود.
2. روش
2.1. شرکت کنندگان
در این مطالعه از چهارصد دانش آموز دبیرستانی به عنوان شرکت کننده استفاده شد. اطلاعات کاملی در مورد 389 دانش آموز جمع آوری شد (186 پسر و 203 دختر، Mage= 12.88، SD= 1.10، فاصله سنی 11 تا 16). از برآورد احتمال حداکثر اطلاعات کامل برای مدیریت و کنترل دادههای از دست رفته استفاده شد (Enders & Bandalos، 2001).
2.2. معیارها
2.2.1. فرزندپروی خشن
با پیروی از محققان قبلی (Wang ، 2017) هم پدر و هم مادر پرسشنامه آنلاین چهار سوالی را برای سنجش میزان خشونت در فرزندپروی همسرشان پر کردند. یک آیتم این است که " وقتی فرزند شما مرتکب کار اشتباهی شده یا همسرتان را عصبانی کرده ، همسرتان از کوره در میرود یا حتی سر کودکان فریاد می زند". هر آیتم بر اساس مقیاس پنج نمرهای لیکرت ارزیابی شد (1= هرگز دوست ندارد، 5= همیشه دوست دارد). ابتدا نمرات پدر و مادر خشن بطور جداگانهای محاسبه شد (به ترتیب as= 0.81 و 0.79) و سپس میانگین آنها برای نشان دادن سطح کلی فرزندپروری خشن به دست آمد.
2.2.2. بی تفاوتی اخلاقی
نوجوانان مکانیسمهای مقیاس بی تفاوتی اخلاقی را که شامل سی و دو مورد است تکمیل کردند (Bandura و همکاران، 1996)، که چهار آیتم مربوط به هر یک از هشت بعد زیر میباشد. هر آیتم بر اساس مقیاس پنج نمرهای لیکرت ارزیابی شد (1= کاملاً مخالف، 5= کاملاً موافق). پایایی آنها رضایت بخش بود: توجیه اخلاقی (α= 0.72)، زبان حسن تعبیر (α= 0.81)، مقایسه سودمند (α= 0.76)، جایگزینی مسئولیت (α= 0.76)، انتشار مسئولیت (α= 0.82)، نتایج تحریف کننده (α= 0.77)، انتساب تقصیر (α= 0.80) و از دست دادن صفات انسانی (α= 0.74). شاخص بی تفاوتی اخلاقی از طریق میانگین گیری هر 32 آیتم به دست آمد.