آشنایی با دوره نقاش مداد رنگی سازمان فنی و حرفه ای

دوره آموزش نقاشی با مداد رنگی، هر ساله زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای در آموزشگاه‌های آزاد و دولتی برگزار می‌شود. هنرجویان برای شرکت در این دوره نیازمند یک سری اطلاعات اولیه هستند. در دوره آموزش نقاشی با مداد رنگی، کلیه اصول پایه‌ای و اولیه نقاشی با مداد رنگی، به هنرجویان آموزش داده می‌شود.
شرکت در این دوره نیاز به هیچ‌گونه پیش زمینه مهارتی ندارد اما در صورت شرکت در دوره‌های دیگر نقاشی، یادگیری در این دوره راحت‌تر است. ما در این مقاله به بررسی شرایط و چگونگی ثبت‌نام در این دوره پرداخته‌‌ایم. اگر شما هم علاقه‌مند به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نقاشی با مداد رنگی هستید، تا پایان با ما همراه باشید.

آموزش نقاشی با مداد رنگی

در این دوره آموزشی، اصول کلی نقاشی به صورت گام به گام و تخصصی به هنرجویان آموزش داده می‌شود. الگوهای مورد استفاده در نقاشی با مداد رنگی می‌تواند الهام گرفته از طبیعت بی‌جان، انواع حیوانات، پرنده‌ها، گیاهان و … باشد. به طور کلی از انواع مدل‌ها می‌توان در نقاشی با مداد رنگی استفاده کرد. شیوه آموزش نقاشی در این نوع به این صورت است که ابتدا به آموزش نقاشی چهره به دو صورت هاشوری و ساخت و ساز پرداخته می‌شود. در کلاس‌های آموزشی این دوره فیلم‌های با کیفیت HD از نقاشی هنرمندان دیگر، توضیحات آموزشی و اطلاعات عمومی در مورد دوره، در اختیار هنرجویان قرار خواهد گرفت.

دانلود سوالات نقاش مداد رنگی

شرایط و نحوه ثبت نام در دوره آموزش نقاشی با مداد رنگی

دوره آموزشی نقاشی با مداد رنگی، از مبتدی تا پیشرفته آموزش می‌دهد. در این دوره کلیه نکات و اصول کاربردی نقاشی با مداد رنگی، به هنرجویان آموزش داده خواهد شد. متدهای کاربردی در این دوره کاملا منحصر به فرد بوده و هنرجویان در پایان دوره قادر به نقاشی با مداد رنگی از الگوهای مختلف هستند‌.
این دوره زیر نظر اساتید مجرب و حرفه‌ای برگزار خواهد شد و تمامی سبک‌ها و تکنیک‌های نقاشی با مداد رنگی به هنرجویان آموزش داده می‌شود. تمامی گروه‌های سنی، با هر مدرک تحصیلی می‌توانند در این کلاس‌ها شرکت کنند و از آموزش‌های ارائه شده، استفاده لازم را ببرند.‌ این دوره حدود 475 ساعت است که 125 ساعت نظری و بقیه ساعات به صورت عملی برگزار می‌شود. کلاس‌های آموزشی نقاشی با مداد رنگی به دو صورت آنلاین و حضوری قابل برگزاری است.

ویژگی‌های نقاشی با مداد رنگی

نقاشی با مداد رنگی بسیار آرام بخش است و در عین حال هیجانات و لذت‌های زیادی دارد. نقاشی با مداد رنگی از طریق دو روش هاشور زنی و سایه زنی قابل اجرا است. اگرچه برخی افراد به این سبک از نقاشی با دید حرفه‌ای نگاه نمی‌کنند اما امروزه نقاشی با مداد رنگی در بین هنرمندان طرفداران زیادی پیدا کرده است. نقاشی چهره با مداد رنگی جزء جذاب‌ترین‌ سبک‌های نقاشی محسوب می‌شود که در این سبک، نقاش به صورت حرفه‌ای، اقدام به کشیدن طرح و الگوی خود می‌کند. در پایان دوره نقاشی با مداد رنگی، هنرجویان با انواع رنگ‌ها آشنا می‌شوند طوری که تنها از طریق چشم، قادر به تفکیک رنگ‌ها از یکدیگر هستند.

دانش‌ها و مهارت‌های کسب شده

در این دوره هنرجویان یک سری دانش‌ها را در مورد نقاشی به سبک مداد رنگی کسب می‌کنند. برخی از این دانش‌ها عبارتند از:
● مفهوم پرسپکتیو، نقطه گریز و خط افق
● ترسیم انواع پرسپکتیو
● مفهوم ترکیب‌بندی و چیدمان
● مفاهیم اسکیس، اتود و …
● حالت شناسی چهره و اجزای آن
● حالت‌های خطوط و کاربرد خط و تاریخچه خط
● تعریق حجم، انواع حجم، ارتباط خط با حجم و …
● مفهوم رنگ‌های خنثی، تضاد، واریاسیون، تنالیه رنگی، دایره رنگ، تباین رنگ و …
● مفاهیم آناتومی انسان، تغییرات تناسب فیگور انسان، تناسبات فیگور در پرسپکتیو و …
● اجرای انواع بافت‌های ترسیمی و تصویری
● تشکیل ریتم و حرکت با تکنیک کلاژ
● اجرای اسکیس‌های متفاوت از طبیعت با سوژه‌های مختلف
● توانایی در طراحی چهره در رخ‌های مختلف

دانلود سوالات گروه هنرهای تجسمی

نگرش‌ها، توجهات زیست محیطی و نکات ایمنی

متناسب با دانش‌های کسب شده، نگرش‌هایی نیز در هنرمندان ایجاد خواهد شد. از مهم‌ترین نگرش‌های مربوط به این دوره می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
● دقت و کنترل در اجرای کار
● صرفه‌جویی در مواد و ابزار
● رعایت اصول ارگونومیکی و فاصله‌ی چشم تا طراحی
● ایجاد مهارت و کارایی در طراحی مقدماتی
● مدیریت پسماندهای مواد و عدم آلودگی زیست محیطی
● استفاده اصولی از کاتر و سایر ابزارهای طراحی
● درک تفاوت بین بافت‌های بصری و ترسیمی
● شناسایی تناسب و هماهنگی در چیدمان اجسام

نکات کاربردی و اساسی در نقاشی با مداد رنگی

به طور کلی در این سبک نقاشی باید نکات و قواعدی را رعایت کرد که در این‌جا به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

استفاده از مداد حرفه‌ای
یکی از نکات اساسی در هنگام نقاشی، استفاده از ابزار و لوازم حرفه‌ای است. به‌ کار بردن ابزار حرفه‌ای در کیفیت نقاشی تاثیر زیادی دارد.‌ مسلما استفاده از مداد‌های بی‌کیفیت، باعث می‌شود نقاش نتواند طرح و روش خود را به طور کامل بر روی نقاشی پیاده کند. بنابراین تا آن‌جا که ممکن است سعی کنید از مداد‌های باکیفیت و حرفه‌ای استفاده کنید.

در نظر گرفتن سطح طراحی
سطح کاغذی که قرار است نقاشی بر روی آن کشیده شود، بر کیفیت نقاشی تاثیرات زیادی دارد. استفاده از کاغذهای با بافت زبر و خشن ممکن است محدودیت‌هایی را برای هنرمند ایجاد کند. کاغذهای پاستلی و آبرنگ، تولید و اجرای جزییات طرح را محدودتر می‌کنند. از عوامل موثر دیگر در کیفیت سطح، شدت رنگ کاغذ نقاشی است. در واقع شدت رنگ به کار رفته در کاغذ نیز بر سطوح کاغذ تاثیرات زیادی دارد. به همین‌ منظور در هنگام استفاده از کاغذهای سفید مانند بریستول، باید خطوط را پررنگ‌تر کرده تا آخرین حد ارزش خط، کاملا نمایان شود.

جلا کاری طراحی
از نکات مهم دیگری که در نقاشی با مداد رنگی باید مد نظر قرار داد، جلا کاری طرح است. در واقع با این روش، طراحی به نقاشی تبدیل می‌شود. به طور طبیعی از جلاکاری زمانی استفاده می‌شود که نقاشی با مدادرنگی چندین کاربرد داشته باشد و باعث ایجاد تجمع مومی شود. فرآیند جلاکاری با استفاده از چند روش صورت می‌گیرد. یک روش توسط مدادهای روشن است که از طریق اعمال فشار بر روی محل مورد نظر انجام می‌شود. این روش باعث روشن‌تر شدن رنگ ناحیه می‌شود و در نتیجه جلای بیشتری به آن می‌بخشد.

ایجاد لایه‌بندی در رنگ‌ها
لایه‌بندی در رنگ‌ها یکی دیگر از تکنیک‌های کاربردی در نقاشی با مداد رنگی است. با لایه‌بندی کردن رنگ‌ها، عمق و تاثیر بیشتری در نقاشی ایجاد می‌شود که باعث خلق تصویر واقعی‌تری خواهد شد. در نقاشی‌های طبیعت، منظره و چهره استفاده لایه‌بندی در رنگ‌ها باعث کیفیت و طبیعی‌تر شدن نقاشی خواهد شد.
در نظر گرفتن مسیر و‌ جهت ضربات وارد آمده بر نقاشی
میزان ضربه‌ای که از سوی قلم بر کاغذ وارد می‌شود، مخاطب را از بافت و شکل طرح مطلع می‌کند. با تغییر در ضربه‌ها باعث ایجاد درک بهتری از خطوط خواهید شد. برای این که مطمئن شوید ضربه باید در کدام جهت وارد شود، بهتر است خطوط متقاطع تشکیل دهنده موضوع را در نظر بگیرید. با همسو کردن ضربه‌ها با این خطوط، بیننده ارتباط بیشتری با نقاشی برقرار خواهد کرد. با ایجاد ضربه در جهت مخالف خطوط می‌توان نقاشی را به صورت صاف‌تر جلوه داد.

ایجاد فرم‌های تیره و پررنگ با مداد رنگی
خیلی از افرادی که در نقاشی با مداد رنگی مبتدی هستند، به همان روش مدادهای گرافیت، از مداد رنگی‌ها استفاده می‌کنند. با این کار مانند کودکان، تنها می‌توان یک نقاشی ساده کشید که هيچ‌گونه جلوه و جلایی در آن وجود ندارد. استفاده از فرم تیره و روشن در نقاشی، حالت حرفه‌ای‌تری به نقاشی شما می‌دهد. با مداد رنگی‌های مات نیز می‌توان فرم‌های لایه‌ای را ایجاد کرد که بر کیفیت نقاشی بسیار تاثیرگذار است.

ترکیب کردن رنگ‌ها با یکدیگر
ترکیب کردن رنگ‌‌ها با یکدیگر یک روش ایده‌آل برای به دست آوردن رنگ‌های ثانویه یا فرعی است. در واقع ترکیب کردن رنگ‌ها به صورت لایه‌ای، رنگ‌های طبیعی‌تری را به وجود خواهد آورد. مثلا به جای آن که از رنگ‌های صنعتی استفاده شود بهتر است از ترکیب لایه‌های رنگ زرد و آبی، یک رنگ سبز طبیعی را به دست آورد. به دلیل این‌که رنگ‌ها لایه لایه هستند، کاملا با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

استفاده از رنگ سیاه در ترکیب رنگ‌ها
سیاه و سفید جزء رنگ‌های اصلی در رنگ‌ها محسوب می‌شوند. رنگ سیاه بسیار قوی است تا آنجا که استفاده از رنگ سیاه به تنهایی در نقاشی با مداد رنگی، آن را مصنوعی و صاف نشان می‌دهد. به منظور جلوگیری از این مشکل، باید رنگ سیاه را به صورت ترکیبی در رنگ‌ها به کار برد. معمولا به جای استفاده از رنگ سیاه صنعتی، از ترکیب قهوه‌ای تیره و آبی تیره استفاده می‌کنند. از ترکیب آمبره تیره و آبی نیلی، رنگ سیاه بسیار طبیعی به دست می‌آید.

 

در صورت نیاز به تهیه اصل سوالات ادوار گذشته گروه شغلی هنرهای تجسمی فنی و حرفه ای به همراه پاسخنامه می توانید لیست سوالات موجود این گروه شغلی را مشاهده نمایید:

جمع بندی
نقاشی با مداد رنگی، یکی از سبک‌های جذاب و هیجان انگیز در بین هنرمندان علاقمند به حرفه نقاشی به شمار می‌آید. در دوره آموزش نقاشی با مداد رنگی، اصول پایه‌ای و اساسی به هنرجویان آموزش داده می‌شود. شرکت در این دوره نیاز به هیچ‌گونه پیش زمینه مهارتی ندارد و همه گروه‌های سنی از کودکان تا بزرگسالان می‌توانند در آن شرکت کنند. در این دوره به شرکت‌کنندگان از مبتدی تا پیشرفته آموزش‌های لازم داده خواهد شد و هنرجویان در پایان دوره، مهارت‌ها و تکنیک‌های لازم را کسب خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا