ترجمه مقاله نقش ضروری ارتباطات 6G با چشم انداز صنعت 4.0
- مبلغ: ۸۶,۰۰۰ تومان
ترجمه مقاله پایداری توسعه شهری، تعدیل ساختار صنعتی و کارایی کاربری زمین
- مبلغ: ۹۱,۰۰۰ تومان
چارچوب نظری
در این بخش، پیشینه نظری این پژوهش را معرفی میکنیم. در این زمینه، به بررسی شش نظریه (یعنی فایدهگرایی، وظیفهشناسی، خودخواهی، رویکرد غیراخلاقی، ارشدیت و علم اخلاق، دینداری و علم اخلاق) میپردازیم که این موارد احتمالا رفتارهای اخلاقی حسابداران را تحت تاثیر قرار میدهد.
فایدهگرایی
فایدهگرایی به دنبال ایجاد منفعت برای اکثریت قریب به اتفاق افراد است (کوهن و همکاران 1996؛ آرمسترانگ و همکاران 2003؛ گرانتیس و لوی 2007؛ مدرش و رفیعی 2011؛ راسی 2011). بر طبق به این رویکرد نظری، هر اقدامی که باعث ایجاد بیشترین منفعت خالص برای جامعه به طور کل گردد (لادسماکی، 2005) ، یک عمل اخلاقی است، و این بدان معناست که منافع برای اکثریت افراد به بیشترین حد رسیده و در عین حال هزینهها کاهش مییابد (جی و توماس 2008). بنابراین قابلیت پذیرش اخلاقی، حاصل عواقب ان است (کوهن و همکاران 1996). اگر نتایج خوب باشد پس آن عمل اخلاقی است، و در غیراینصورت غیراخلاقی و بدسیرتانه است (ویویرز و همکاران 2008). این رویکرد نظری توسط چند پژوهشگر مورد نقد قرار گرفته است، زیرا بدون توجه به اینکه آیا ابزار مورد استفاده در این روش اخلاقی است یه خیر، نتایج این روش به تعیین اخلاقیات میپردازند. نقد دیگر اینست که بیشترین منافع با هزینهکرد اقلیت افراد تحقق مییابد. کوجالا و همکاران (2011) ، بررسی را در کشور فنلاند صورت دادند و به این نتیجه رسیدند که فایدهگرایی به عنوان یک نظریه غالب در روند تصمیمگیری اخلاقی در بین مدیران کسب و کار است. بنابراین، فرضیه زیر تدوین میگردد:
وظیفهشناسی
اصل اخلاقی وظیفهشناسی، در ارتباط با وظایف، تعهدات، مسئولیت و اصول اخلاقی، بدون در نظر گرفتن عواقب آن اقدام است؛ بنابراین، زمانی یک اقدام به صورت اخلاقی است که منطبق به اصول اخلاق باشد (ویورز و همکاران 2008). بنابراین، این تئوری تمرکزش را نه روی نتایح اقدام بلکه روی خود اقدام قرار میدهد (کلر و همکاران 2007، مدرس و رفیعی 2011). این رویکرد نظری در نظامنامه اخلاقی حرفهای منعکس شده است (کوهن و همکاران 1996).، که میتواند به حسابداران کمک کند که بفهمند چه چیزی اخلاقی و چه چیزی غیراخلاقی است. بنابراین فرضیه زیر مطرح میگردد: