تغذیه و بهداشت مواد غذایی جهت پیشگیری از عوارض مواد غذایی از جمله غذاهای صنعتی که از مواد نگهدارنده و کنسرواتیو استفاده میکنند و آثار سوئی بر سلامتی افراد دارند، ایجاد شده و بهداشت مواد غذایی علمی است که راجع به غذای سالم ، غیر آلوده و غیر تقلبی و روش های تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه می پردازد.
در سال های اخیر موضوع افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی اهمیت ویژه ای یافته است. در این میان افزایش تولید فراورده های غذایی دامی و شیلاتی برای تامین نیازهای داخلی و نیز حضور در بازارهای جهانی، باید طبق مقررات حاکم بر این تجارت بین المللی عمل کند. کاری که در حیطه فعالیت کارشناسان رشته بهداشت مواد غذایی است. هم چنین بعضی از اوقات، برخی از مواد غذایی با منشا دامی از کشورهای دیگر به ایران وارد می گردد که کنترل آن ها نیز به کارشناس ماهر و کارآمد رشته بهداشت مواد غذایی نیاز دارد.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس بهداشت شیر و فراورده های لبنی، گوشت و فراورده های گوشتی، آبزیان و فعالیت های شیلاتی، تخم مرغ، عسل، کارگاه های دسته بندی مواد غذایی با منشا دامی، سردخانه ها و مراکز نگهداری مواد غذایی فعالیت نمایند یا کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی دامی شوند.